Kurser

Kursusadministration

Brug for hjælp?

  • Gregersensvej 8
  • 2630 Taastrup
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Forskerparken Fyn, Forskerparken 10F
  • 5230 Odense M
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Teknologiparken Kongsvang Allé 29
  • 8000 Aarhus C
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • NordsøcentretPostboks 104
  • 9850Hirtshals
Google MapsApple MapsRejseplanen
  • Gammel Ålbovej 1
  • 6092Sønder Stenderup
Google MapsApple MapsRejseplanen
sesno

Sensoriske fødevarebedømmelser - instruktion face to face

Efter blot én dags instruktion vil du være i stand til selv at gennemføre sensoriske fødevarebedømmelser i din virksomhed. DMRI Teknologisk Institut i Taastrup tilbyder målrettet instruktion face to face, som vil gøre dig i stand til at gennemføre sensoriske bedømmelser på en nem, tidsbesparende og økonomisk måde.Metoderne kan anvendes, uanset om det er lugt, udseende, smag og/eller konsistens, der er i fokus.

Undervisningen gennemføres på blot én dag. Du og eventuelt en kollega samt underviseren er eneste deltagere og herved sikres, at der udelukkende fokuseres på din virksomheds behov og ønsker.

I en travl hverdag på virksomheden er der ikke altid tid og økonomi til at gennemføre bedømmelser, der kræver faciliteter, udstyr og trænede dommere. Spørgsmålet er ofte – kan det lade sig gøre at teste produkter på en lettere og billigere måde?

Nyere sensoriske hurtigmetoder som ”Mapping by DMRI” og ”Holistic by DMRI” er afprøvet og fundet anvendelige til brug i virksomheder, bl.a. til produktudvikling og recepttilpasning. Metoderne er kendetegnet ved, at de er hurtige og meget nemme at anvende, tillige med at de ikke kræver trænede dommere til at udføre bedømmelserne. Fokus skal være på ”Det skal være godt – men hvor lidt er nok”?

Andre ønsker til emner som fx sansernes funktion, screening, oprettelse og træning af et internt panel, kvalitetskontrol og andre relevante sensoriske metoder kan indpasses i kurset efter behov.

Deltagerprofil

Du har lidt kendskab til sensorik og arbejder oftest alene med produktudvikling, kvalitetskontrol m.m. og mangler inspiration.

Indhold

  • Sensorik - hvordan gribes det an?
  • Gennemgang af sensoriske hurtigmetoder og anvendelsesmuligheder med fokus på dine produkter
  • Databehandling ved hjælp af et simpelt statistikprogram (Panelcheck)
  • Tolkning af resultater
  • Andre emner efter aftale

Udbytte

Kendskab til sensoriske værktøjer og anvendelsesmuligheder med udgangspunkt i din virksomhed vil gøre dig i stand til at træffe valg mht. metode samt til at gennemføre testene og drage en konklusion.

Underviser

Camilla Bejerholm, leder af sensorisk laboratorium, medlem af Nordisk Metodikkomité for Levnedsmidler (NMKL), der bl.a. arbejder med sensoriske analysemetoder. Afholder kurser for virksomheder i anvendelse af sensorik.

Sted: DMRI Teknologisk Institut, Gregersensvej 9, 2630 Taastrup

Dato: Efter aftale

Pris: ca. 7.500 kr.

Har du faglige spørgsmål så kontakt
Andre kurser