Produktionschef: Vigtigt med uddannelse i automation

Steen Harder Ulrichsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 29 97.

Produktionschef: Vigtigt med uddannelse i automation


Fra alle ender af det danske produktionsmiljø kan man høre, at Danmark har brug for at investere i produktionsteknologi og uddannelse heri. Regeringens nedsatte produktionspanel anbefaler det. Virksomhederne efterspørger det.

Én af disse virksomheder er C.C.JENSEN fra Svendborg, som producerer oliefiltre til hele verden. De har i løbet af de seneste år været igennem en selvguidet automationsrejse, som har givet dem en højnet produktkvalitet og produktivitet - og hårdføre hår på brystet.

- Vi vidste faktisk ikke helt, hvor svært det var, siger produktionschef Christian Hallberg Jensen fra C.C.JENSEN, som dog nu er kommet succesfuldt ud på den anden side.

Automationsviden i eget hus

Processen har åbnet virksomhedens øjne op for behovet for en uddannelse inden for automation - og nødvendigheden af at have uddannede automationskræfter forankret i egen forretning.

Han ser her Teknologisk Instituts nye uddannelse "automationsnavigatør i produktion" som en uddannelse, der rammer plet.

- Vi har truffet mange valg, hvor vi efterfølgende måtte sande, at det skulle bygges om. Automationsnavigatøruddannelsen vil give et input fra starten af processen, som vi måtte lære på den hårde måde. Man kan på den måde springe nogle trin over - og vælge den rigtige løsning fra starten af, fortæller produktionschef Christian Hallberg Jensen.

Hvad produktionspanelet peger på

Første punkt på den netop færdigskrevne liste af anbefalinger fra regeringens produktionspanel lyder: "SMV'ers investeringer i viden og produktionsteknologi skal løftes".

- For Danmark ligger der et særligt potentiale i, at flere af de små og mellemstore virksomheder anvender viden, ny teknologi og avanceret produktionsteknologi til at udvikle nye produkter og optimere produktionsprocesserne, skriver produktionspanelet i deres rapport, som også lægger stærk vægt på, at uddannelse inden for dette felt er afgørende for at skabe vækst.

En uddannelse som vil skabe værdi

Automationsnavigatør-uddannelsen på Teknologisk Institut skal ruste medarbejdere i produktionsvirksomheder med dybdegående viden om automationsværktøjer og hvordan man bruger dem til markant at højne sin konkurrenceevne.

- Industriproduktioner er i dag typisk en blanding af mange fagdiscipliner og automatisk produktionsudstyr på flere tekniske niveauer. Det er derfor, til tider, en stor udfordring at varetage mellemleder- eller mellemtekniker-funktionerne i industriproduktioner, siger automationskonsulent Bo Genefke fra Teknologisk Institut.

- Målet med automationsnavigatør-uddannelsen er netop at klæde deltageren på til at kunne varetage denne tværfaglige og organisatoriske funktion - at forstå samspillet mellem de menneskelige og tekniske faktorer i produktionsudstyret og produktionsprocesserne, så man kan skabe endnu større værdi for sin virksomhed, tilføjer han.

I ovenstående video kan du høre erfaringer fra C.C.JENSENs produktionschef, Christian Hallberg Jensen, samt få et lille indblik i deres robotrejse.
 

Læs mere og tilmeld dig Teknologisk Instituts automationsnavigatør-uddannelsen lige her