BioCrete - Resultater

Anita Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 27.

BioCrete - Resultater

Resultaterne af det vellykkede projekt er blandt andet at bio aske kan anvendes i beton med gode resultater:

 

 • Asken kan håndteres på renseanlægget og hos producenter af færdigblandet beton på samme måde som andre pulvermaterialer. Der er ingen arbejdsmiljømæssig risiko, da der er tale om lukkede systemer.
 • Fuldskalaforsøg viser, at bio asken kan erstatte en del af flyveasken, de bedste erfaringer er opnået ved at skifte 50 % (vægt) flyveaske med bio aske.
 • Undersøgelser viser desuden, at der ikke er større risiko for udvaskning af tungmetaller end ved tilsvarende "normal" beton.
 • Inspektion af en bro opført i 2002 viser ingen indikationer på, at beton med bio aske skulle have dårligere holdbarhedsmæssige egenskaber end "normal" beton.
 • Dette er understøttet af laboratorieforsøg, der viser sammenlignelige resultater mellem beton henholdsvis med og uden bio aske.
 • Når man benytter bio aske i betonen, bliver betonen svagt rødlig farvet. Hvis en konstruktion udstøbes både med bioaskebeton og almindelig beton kan farveforskellen være et problem, men farven ser ud til at dæmpes med tiden og særligt udendørs.

Der blev i projektet blandt andet udarbejdet disse 2 rapporter:

 

 

          

          

          

          

          Se mere på projektets hjemmeside.