Må vi gemme en cookie?

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse af vores hjemmeside, målrette indhold samt statistik. Læs mere om cookies

Fødevareemballages tæthed over for ilt, CO2 og vanddamp

Helle  Allermann

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 63.

Salat i gennemsigtig plastemballage

Fødevareemballages tæthed over for ilt, CO2 og vanddamp

Emballagematerialers evne til at transportere vanddamp og gas som f.eks. ilt, kuldioxid og ethylen, kan have stor betydning for kvaliteten og holdbarheden af fødevarer. Er fødevaren ikke emballeret i optimal emballage, kan det medføre ændringer i kvaliteten og nedsat holdbarhed. Det kan være ændringer i smag, lugt, tekstur, form, næringsindhold og mikrobiologisk sammensætning.

Teknologisk Institut, Plast og Emballage kan rådgive omkring valg af emballagemateriale og udføre gastransmissions- og vanddamptransmissionsmålinger på mange forskellige typer emballage og emballagefilm.  

Vi kan ud over at teste emballagen også lave headspace-analyse på dine emballerede produkter, så du er helt sikker på, at emballagen opfylder de ønskede krav.

Vi tester efter følgende standarder:

Vanddamptransmissionshastighed (WVTR) - F1249 Standard Test Method for Water Vapor Transmission rate Through Plastic Film and Sheeting Using a Modulated Infrared Sensor.

Ilttransmissionshastighed - film (OTR) - D3985 Standard Test Method for Oxygen Transmission Rate Through Plastic Film and Sheeting Using a Coulometric Sensor.

Ilttransmissionshastighed - emballage (OTR) - F1307 Standard Test Method for Oxygen Transmission Rate Through Dry Packages Using a Coulometric Sensor.

 

Nedenfor er et link til en beskrivelse af det udstyr, som vi anvender til måling af ilt- og vanddamppermeabilitet.