GeneBEcon - Udnyttelse af potentialet ved genredigering for en bæredygtig bioøkonomi

Nikola  Medic

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 52.

GeneBEcon - Udnyttelse af potentialet ved genredigering for en bæredygtig bioøkonomi

GeneBEcon - Udnyttelse af potentialet ved genredigering for en bæredygtig bioøkonomi.

Projektstart september 2022. Projektfuldførelse september 2025.

Formålet med GeneBEcon er at anvende nye genomiske teknikker (NGT) og bidrage til energieffektiv, lav-input og nulforurenende landbrugsproduktion og industrielt forarbejdning. Projektet vil anvende NGT i to produktionsystemer: (1) til at udvikle virusresistente kartofler og (2) til mikroalgebaseret produktion af mycosporin-lignende aminosyrer (MAA'er), der er relevante for industrien.

Reguleringsmæssige spørgsmål, samfundets opfattelse samt sikker og ansvarlig anvendelse af NGT-produkter vil blive overvejet inden for projektet, da NGT er underlagt reguleringsmæssige begrænsninger på alle niveauer, fra forskning til industrielt potentiale.

DTI's hovedaktivitet er at opskalere produktionen af den vilde stamme Chlorella i rørformede fotobioreaktorer (PBR) fra laboratoriestørrelse til pilotskala (20 L PBR). Derudover udvikles der en metode til skånsom ekstraktion af MAAs hos DTI, og der bliver udstedt en NGT-tilladelse til dyrkning af NGT-mikroalgestammer.

GeneBEcon er et projekt finansieret af Den Europæiske Union inden for forsknings- og innovationsprogrammet Horizon Europe med 18 partnere fra 11 europæiske lande.

Horizon Europe Logo