High-Temperature Heat Pump Symposium

Jannie Guldmann Würtz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 82.

Billedet viser foskellige ikoner, der relaterer til højtemperaturvarmepumper og industrien

High-Temperature Heat Pump Symposium

Industrielle varmepumper og højtemperaturvarmepumper (HTHP) har potentialet til at spille en nøglerolle i reduktionen af drivhusgasemissioner, der er forbundet med leveringen af industriel procesvarme. Den stigende motivation til at udskifte fossilt brændsel-baserede forbrændinger og bedre rammebetingelser for varmepumper gør det muligt at udvide anvendelsen af varmepumpeteknologien til højere fremløbstemperaturer. Denne udvikling ses i adskillige igangværende forskningsprojekter, det stigende udvalg af tilgængelige teknologier og et stigende antal af realiserede industrielle cases.

Der er dog også udfordringer forbundet med implementering af varmepumpeteknologi, især i højtemperaturapplikationer som industrielle processer og fjernvarme, og der er derfor et behov for tekniske innovationer for at opnå lavere investeringsomkostninger og øget energieffektivitet og samtidig opretholde teknisk gennemførlighed og stabil drift.

I 2017 gik Teknologisk Institut, SINTEF og DTU Mekanik sammen om at skabe et forum, der kunne samle eksperterne inden for højtemperaturvarmepumper og give et overblik over den seneste udvikling. Det har nu resulteret i High-Temperature Heat Pump Symposium, som afholdes hvert andet år.

Tilmeld dig dette års High-Temperature Heat Pump Symposium 2024

High-Temperature Heat Pump Symposium 2024

Få overblik over tidligere og kommende symposier

High-Temperature Heat Pump Symposium er arrangeret af Teknologisk Institut, DTU Construct og SINTEF.

Her kan du læse om High-Temperature Heat Pump Symposium - både tidligere afholdte symposier og det kommende symposium.

High-Temperature Heat Pump Symposium 2022
HTHP Symposium 2022 skulle egentlig havde været afholdt i 2021, men måtte udskydes på grund af Corona. På symposiets hjemmeside kan du læse mere om det kommende program, vigtige datoer og ikke mindst tilmelde dig til dagen.

Læs mere om dette års symposium


2nd High-Temperature Heat Pump Symposium
Anden gang symposiet blev afholdt var i 2019 under titlen 2nd High-Temperature Heat Pump Symposium. Symposiet bestod af 15 præsentationer og 12 postere, der bla. havde fokus på udvikling og trends indenfor højtemperaturvarmepumper i industrien.

Læs mere om symposiet


High-Temperature Heat Pump Workshop
Symposiet blev afholdt for første gang i 2017 og fik titlen High-Temperature Heat Pump Workshop. Workshoppen bestod af 18 præsentationer og en paneldiskussion, der bla. satte fokus på markedspotentiale, udvikling og udfordringer.

Læs mere om workshoppen


Lad os holde dig opdateret 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev - så er du altid på forkant med det næste High-Temperature Heat Pump Symposium, og du går ikke glip af vigtige datoer og tilmeldingsfrister. Nyhedsbrevet giver dig også viden om aktuelle emner og andre nyheder, der alle sætter fokus på varmepumpeteknologi.