KSO-ordningen

Leon Steen Buhl

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 68.

KSO-ordningen

OBS! KSO-ordningen ophørte den 30. juni 2020.

KSO-ordningen er en kvalitetssikringsordning for installation af biobrændselsanlæg, solvarmeanlæg og solcelleanlæg.

Ordningen blev oprindeligt oprettet tilbage i 1992, og blev anvendt i forbindelse med Energistyrelsens tilskud til solvarmeanlæg og senere til biobrændsels- og solcelleanlæg. I januar 2002 blev denne ordning nedlagt, da midlerne til driften af den blev fjernet fra finansloven. I november 2002 blev ordningen genetableret med et koordineringsudvalg. Udvalgets medlemmer kommer fra Arbejdsgiverne, Arbejdstilsynet, Energistyrelsen, SolarKey Int., TEKNIQ, Teknologisk Institut og VVS-branchens uddannelsesnævn.

Ordningen henvender sig til VVS-virksomheder, der arbejder med installation af og service på solvarme-, biobrændsels- og solcelleanlæg.

Formålet med ordningen

Formålet med ordningen er at sikre, at installerede anlæg lever op til kvalitetsmæssige krav og at firmaerne, der er med i ordningen, kan dokumentere, at de er i stand til at gøre dette.

Certifikat

En installatør kan opnå et certifikat, der viser, at installatøren er i stand til at installere anlæg, der har den fornødne kvalitet. Et firma kan komme med i KSO-ordningen, hvis mindst én medarbejder i firmaet har et certifikat til enten solvarme, biobrændsel eller solceller. Firmaet bliver så registreret i forhold til de certifikater, som medarbejderne har.

Det betyder, at firmaet kommer med på en liste, der viser de firmaer, der har certifikat til at installere anlæg inden for de enkelte områder. Samtidig betyder det, at de anlæg, som firmaet installerer, indgår i en efterkontrolordning, hvor ca. 10 % af samtlige installerede anlæg kontrolleres efter et bestemt system. Firmalisterne indenfor de tre områder kan findes via menuen på denne side.