3 simple tips til effektivt hjemmearbejde

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

3 simple tips til effektivt hjemmearbejde

3 simple tips til effektivt hjemmearbejde

3 min.

Har du svært ved at se fordelene ved hjemmearbejde, og savner du det sociale samvær med dine kolleger? Hjemmearbejde kan være lige så effektivt som arbejde på kontoret. Der er mange fordele ved det, og det er vigtigt, at du ser muligheder fremfor forhindringer.

Vi arbejder på forskellige måder, og derfor er det også individuelt, hvad der fungerer. Vi har samlet 3 simple tips, som kan effektivisere hjemmearbejdet. 

1. Skab en sund arbejdsplads

Opsæt dit eget hjemmekontor. Find et sted, hvor du har plads til dine ting og ikke bliver forstyrret. Sørg for at have nok bordplads og en god siddeplads. Køb eventuelt en kilepude. Du kan finde en for billige penge og derved undgår du bl.a. hold i nakken og andre smerter.

En anden måde at undgå det på er ved at have din computer i den rette højde. Du er sikkert vant til have et hævebord på kontoret, men det er slet ikke nødvendigt at investere i sådan et til dit hjemmearbejde. Et billigere alternativ er en stak bøger eller en kasse, som du stiller din computer ovenpå.

Ligeledes er det vigtigt, at du husker at bevæge dig. Du får måske ikke gået nær så mange skridt, som du er vant til. Brug walk and talk til møder. Det betyder, at du går rundt, mens du holder møde eller snakker i telefonen. Det er to fluer med et smæk.

2. Styr din energi med trafiklyset

Opdel dit arbejde efter trafiklysets farver. Det skaber en balance mellem aktivitet og afslapning.

Har du en opgave, som du ved kræver meget af din energi, og kommer til at tage tid så marker den som rød. Din personlige effektivitet kommer især på spil under de røde opgaver. 
Den gule farve symboliserer opgaver, der kræver mindre energi, mens den grønne derimod er opgaver, som giver dig energi. Det behøver ikke nødvendigvis være arbejdsrelateret, og overspringshandlinger er ikke en dårlig ting. Du kan f. eks gå en tur med en podcast i ørene eller ordne vasketøjet.

Infografik

Husk også 20-8-2-metoden. Den er ret simpel: Du sidder i 20 minutter, står i otte minutter og holder to minutters pause væk fra skærmen, hvor du bl.a. kan strække ud eller bevæge dig.

3. Samvær med kolleger

Du ser ikke dine kolleger fysisk og føler måske, at du mangler det sociale samvær. Du er vant til at hyggesnakke og vende dagens opgaver med dem på kontoret. Hjemmearbejde betyder dog ikke, at I er nødt til at undvære dette helt. Det handler om at tænke ud af boksen og finde på alternativer. Vi lever i en digital tid, hvilket giver os en helt masse muligheder.

Her er fire forslag til online aktiviteter:

  • Hold daglige møder, hvor I fortæller hinanden om dagens agenda
  • Banko. I får en pause fra arbejdet, får set hinanden og har mulighed for at vinde præmier. Det er jo ren win-win
  • Hold frokost sammen. Vi advarer dog mod smaskelyde i headsettet
  • Fredagsbar online.

Podcast om hjemmearbejde

Hvis du har fået endnu mere mod på at blive klogere på godt hjemmearbejde, så kan du lytte med i podcastepisoden om hjemmearbejde: 

Lyt med i podcasten TI-POD - EP #60: Opnå godt hjemmearbejde

Vil du vide mere?

Hos Teknologisk Institut tilbyder vi en lang række kurser inden for forskellige fagområder som f.eks. personlig udvikling. Læs mere om alle vores kurser her:

Kilde: Denne artikel er inspireret af artiklen '10 tips til at arbejde hjemmefra' skrevet af underviser, Gitte Koldtoft.