5 forskelle på webdesign til desktop og mobil

Rikke Waldorff Jensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 36 49.

5 forskelle på webdesign til desktop og mobil

5 forskelle på webdesign til desktop og mobil

Den stigende vækst i trafik fra mobil sætter i højere grad krav til virksomhederne om at have hjemmesider, der er designet til mobiltrafik. Her er 5 væsentlige forskelle på desktop og mobil, som du bør være opmærksom på, hvis du skal optimere dit webdesign til mobil:

 • Skærmstørrelsen
  Skærmen er naturligvis noget mindre på mobil. Det giver dårligere brugeroplevelser – og det skal der planlægges ud fra.
 • Tekst og grafik
  Tekst og grafik bør begrænses på mobil – især store billeder og grafik skal så vidt mulig reduceres for at undgå lange load-tider.
 • Begrænset plads
  Begrænset plads på mobil giver væsentlige udfordringer – derfor er fx navigationen typisk reduceret på mobil. Ligeledes er knapper og links gjort store, så de er lettere at trykke på.
 • Lodret navigation
  Den vandrette navigation fungerer fint på desktop, men knap så godt på mobil. Derfor er det den lodrette navigation, der dominerer de små skærme.
 • Specialfunktioner
  Mobil giver mulighed for at integrere specialfunktioner i webdesignet som fx lokation via GPS. 

Ønsker du at lære mere om, hvordan kunderne anvender mobilt indhold, og hvilke overvejelser du bør gøre dig, når du skal udvikle indhold til mobile enheder?