Hvor ser du dig selv om 5 år?

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

vor-ser-du-dig-selv-om-5-år

Hvor ser du dig selv om 5 år?

4 min.

Det er godt at have nogle milepæle for sin karriere, man kan arbejde sig hen imod.

Til jobsamtalen får du ofte spørgsmålet: Hvor ser du dig selv om 5 år? Og hertil forventer arbejdsgiveren faktisk ikke et svar, der antyder at hele din karriere skal foregå hos dem.

Højst 5 år i samme job

Ledelsesrådgiver Suzy Welch udtaler til Finans.dk at det optimale tidspunkt for et jobskifte er efter tre til fem år det samme sted*. Tidligere var vi loyale over for virksomhederne i livslange ansættelser, men i dag kan en 10-årig ansættelse sende et signal om, at ens forandringsevne ikke er veltrænet.

Vil du skifte job eller karrierespor?

Har du fået nye interesser, eller trænger du til at blive udfordret og udvikle dig? Der kan være mange grunde til at skifte job eller karrierespor. Inden du begynder at søge nye udfordringer, er der dog vigtige overvejelser du bør gøre dig.
 


4 vigtige overvejelser inden et karriere- eller jobskifte


Inden du begynder at søge nye udfordringer, er der 4 vigtige overvejelser du bør gøre dig:

Find ud af, hvorfor du vil skifte job eller karrierespor

Søger du nye udfordringer? Søger du mere i løn? Synes du ikke du passer ind i virksomheden? Årsagerne kan være mange, men lige meget hvad årsagen er, er dit første skridt i retning af et sporskifte at finde ud af, hvad det egentlig er, der motiverer din beslutning. På den baggrund kan du nemlig overveje, hvad dit formål i virkeligheden er, og hvad du mere præcist er på udkig efter i dit næste job.

Find ud af, hvad du kan tilbyde din kommende arbejdsplads

Hvad kan du tilbyde din næste arbejdsplads? Hvad er det vigtigste at tage med videre? Lav en oversigt over dine uddannelser og arbejdsforløb, og spørg så dig selv, hvad dine basiskompetencer er, som ville være relevante i andre og nye sammenhænge.

Overvej om dine kompetencer matcher dit næste drømmejob

Er der nogle ting du kan gøre, for at målrette din profil til drømmejobbet? Mange erfarer desværre, når de forsøger at bevæge sig ind i et nyt job eller en helt ny branche, at de mangler centrale kompetencer for at kunne udfylde deres nye opgaver. Det kan være at du mangler viden om bestemte IT-systemer, styringssystemer, eller andre områder og kompetencer du selv kan forberede dig på og tilegne dig viden om. Find derfor ud af hvad du mangler af kompetencer og erfaringer for at komme det sted hen du ønsker og overvej, hvordan du nu og på sigt kan imødekomme de krav der stilles.

Slip af med de psykologiske barrierer

Når du har fundet ud af hvad du gerne vil med dit job eller brancheskifte, og når du har fået forberedt dig til drømmejobbet, så kan der være psykologiske barrierer, som risikerer at stoppe dine karriereplaner. Det kan være, at du bliver bekymret i forhold til din økonomiske situation, eller at du ikke mener, at du har den rette uddannelse og erfaring. Disse barrierer er du nødt til at fjerne. Hvis du er træt af dit nuværende job eller branche, så skal du videre. Når mennesker sidder i stillinger de ikke reelt er interesserede i, går et produktivitetspotentiale til spilde, som ville komme til udtryk, hvis de fandt det de virkelig interesserede sig for.


Hvordan kan du imødekomme de krav der stilles?

Find derfor ud af, hvad du mangler af kompetencer og erfaring, for at komme det sted hen du ønsker og overvej, hvordan du nu og på sigt kan imødekomme de krav der stilles.

Kilde: *https://finans.dk/erhverv/ECE11005044/ledelsesekspert-saa-lang-tid-boer-du-hoejst-blive-inden-du-skifter-job