Bedre arbejsmiljø

Lena  Sloth

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 61.

saf bedre ar0015880-1200px.jpg

Bedre arbejsmiljø

Projektets formål

Projektet skal bane vejen for, at robotter kan blive et værktøj, som kan anvendes uden forudgående kendskab til programmering, og det skal forbedre arbejdsmiljøet ved at bevidstgøre operatøren om uhensigtsmæssige bevægemønstre.

Projektstatus 1. kvartal 2022

Det vigtigste nye output er, at projektet i Q1 har undersøgt kødindustriens generelle udfordringer med MSB (muskel/skeletbesvær) og EGA (ensidig gentaget arbejde). Dette for at afgrænse søgeområderne for såvel mulige fremtidige samarbejdspartnere til vurdering af arbejdsmiljøudfordringer som tekniske løsningsmuligheder.

Samarbejdsmuligheder med Arbejdsmedicinsk Klinik samt Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø er belyst ift. at få den bedste viden omkring vurdering af hvilke bevægelsesmønstre, der potentielt medfører skader. Derudover er flere forskellige leverandører af udstyr til at måle og transmittere data af bevægelsesmønstre til en PC afdækket i Q1.

Den næste store aktivitet i projektet er at udpege en samarbejdspartner til vurdering af MSB- og EGA-delene af de data, der kan opsamles - herunder at formulere hvilke data, der bedst kan benyttes til vurderingen.

Derudover vil der i Q2 blive testet forskellige systemer til dataopsamling og foretaget et endeligt valg af system.