Projekt - InnoAquaTech

Jakob Skov Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 34 42.

Projekt - InnoAquaTech

INTERREG South Baltic projekt “Cross-Border development and transfer of innovative and sustainable aquaculture”.

Projektstart juli 2016. Forventet afslutning juni 2019.

Interreg South Baltic logo

EU's Kommission for Blå Vækst i Østersøregionen har udpeget protein fra akvakultur som en af de mest lovende områder for vækst. I den sydlige Østersøregion er akvakultur ikke en veletableret sektor endnu.

Formålet med projektet InnoAquaTech er at bestemme potentialet af implementering af diverse innovative akvakulturteknologier for at øge og optimere en bæredygtig fremstilling af proteinkilder fra akvakultur i den sydlige Østersøregion. Ved at øge kendskab til og forstærke dialogen med lokale SMV’er i regionens akvakulturbranche om innovative produktionsmetoder (med særlig fokus på udvikling af Recirkulerende Akvakultur Systemer (RAS) og aquaponics), forventes det at kunne understøtte aktørernes udviklings- og innovationskapacitet og derved bidrag til vækst på tværs af grænserne.

Mål for projektet
Projektaktiviteterne omfatter en teknologipulje med fokus på SMV’er og lokale best practises, 4 pilotanlæg omkring RAS teknologi i de 4 partnerlande og udarbejdelse af en SMV servicepakke, der indeholder et tilbud om matchmaking events, efteruddannelse, studieture og SMV innovationstjek og som forventes at fortsætte efter projektet slutter.

Projektpartnere

  • BioCon Valley GmbH (Lead partner), DE
  • University of Rostock, Agricultural and Environmental Sciences, Aquaculture and Sea Ranching, DE
  • Maritime Institute in Gdansk, PL
  • University of Gdansk, PL
  • National Marine Fisheries Research Institute, PL
  • Public Institution Klaipeda Science and Technology Park, LT
  • Teknologisk Institut, Bioressourcer Jakob Skov Pedersen, projektleder

I alt har projektet 20 partnere. 

Aktiviteter 
Outputtet fra projektet bliver en analyse af akvakulturteknologier og lokale tilpasning i den sydlige Østersø, et online beslutningsværktøj for investorer, en forretningsplan til dannelse af en sydlig Østersøakvakultur-alliance, finansieringsguideline og innovationstjek for SMV’er samt 4 regionale pilotanlæg. De 4 regionale pilotanlæg omhandler feasibility-rapporter på innovative aquaponic systemer i Tyskland og Danmark, evaluering af potentialer af krebsdyrproduktion i RAS i Polen og prototype og feasibility-rapport vedrørende geotermisk RAS rejeproduktion i Litauen.

Projektet har et budget på i alt €1.677.126.

Læs nyhedsbrev

 

 


 

  


 


Læs mere