Projekt - Mask til sunde fødevareingredienser

Anne Christine Steenkjær Hastrup

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 02.

Projekt - Mask til sunde fødevareingredienser

Projektstart 1. april 2023. Projektafslutning 31. marts 2024.

Nyt projekt, støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, ERST under forvaltning af FBCD, skal vurdere mulighederne for mer-udnyttelse af mask fra ølproduktion gennem tørfraktioneringsprocesser.

Projektet er et samarbejde mellem Circular Food Technology og Teknologisk Institut.

Formålet i projektet er at udvikle, teste og evaluere en alternativ metode, som ikke er vandkrævende, men foregår ved tørfraktionering af maskproduktet med det formål at lave et proteinberiget produkt med et lavt indhold af fibre og højt proteinindhold.

Målet er, at sikre høj udnyttelsesgrad af masken og at produktet efterlever ønsker om høj næringsværdi, god smag og anvendelighed i en række produktkategorier. Dermed skabes en bioteknologisk løsning til værdiforøgelse af en sidestrøm til et plantebaseret, bæredygtigt produkt, som kan produceres i størstedelen af verden og skabe fødevareressourcesikkerhed.

Om partnere

Circular Food Technology (CFT) arbejder med upcycling og fødevareproduktion fra øl- og whiskyindustriens. I projektet vil CFT fokusere på levering af råvarer, vurdering og validering af de udviklede produkter ift. anvendelse og produktformulering.

Teknologisk Instituts (TI) rolle i projektet er udvikling, test og demonstration af nye bioteknologiske, bæredygtige løsninger og processer i laboratorie- og pilotskala til forarbejdning og processering af mask til nye ingredienser. Teknologisk Instituts eksperter har kompetencer inden for tørfraktionering, bioraffinering og downstream processer, produktanalyse, forbrugertest.

Circular Food Technology og Teknologisk Institut har med hver deres indgangsvinkel erfaring med udvikling af nye plantebaserede fødevarer målrettet markeder og forbrugere og har tidligere arbejdet sammen i ’Mask-Øllets værdifulde rest’. Konsortiet vil sammen vurdere de tekniske og økonomiske perspektiver for de udviklede processer og produkter ift. forretning og industriel opskalering.

 

Logo - DEU

Logo - EFB

Logo - FBCD