3D print af fødevarer

Eleonora Miquel Becker

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 09.

3D print af fødevarer

3D print af fødevarer

Udvikling af fødevarer til 3D print

3D print er på vej ind i fødevareindustrien, og med teknologien opstår der nye muligheder for fremstilling af innovative fødevarer.

  3D print af plast og metal er velkendt fra industrien, hvor teknologien giver mulighed for tilpasning og udformning af hver enkel enhed til præcise specifikationer. Dette er også efterspurgt i fødevareindustrien, hvor det åbner for udvikling af spændende metoder til fremstilling af individuelt tilpassede måltider og fødevarer. Teknologien åbner endvidere op for nye muligheder indenfor fødevaredesign, idet man kan fremstille fødevarer i nye faconer og varianter.

   

  Hvad kan 3D print teknologien bruges til i fødevarerindustrien?

  Teknologien tilbyder nye muligheder for madlavning, både ved fremstilling af traditionelle fødevaretyper på en ny måde, samt ved udvikling af helt nye fødevarer og måltider.

  Med det nuværende teknologiniveau er potentialet højest for fødevarer, hvor målet er at skabe nye og spændende anretninger. I fremtiden forventes 3D print at spille en rolle ved at gøre personlig ernæring tilgængeligt for alle og dermed sikre, at vi alle får det næring vi har behov for, og den mad vi har lyst til at spise.

   

  Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe med?

  • Produkt- og konceptudvikling indenfor 3D fødevareprint
  • Rådgivning omkring teknologien, ingredienserne, fødevaretyperne samt fødevaresikkerheden
  • Hjælp til udvælgelse af og analyser af ingredienserne, eksempelvis ved reologiske målinger og teksturmålinger. Læs mere her.
  • Analyser af de printede produkter, eksempelvis struktur, farve, smag og holdbarhed
  • Fremstilling af printede fødevareprototyper på egne fødevareprintere, eksempelvis print af spiselige logoer eller andre signatur-emner

   

  Læs mere om mulighederne for 3D-print: