10 ting du ikke må gå glip af til ROBOTBRAG 2025
Nu er der ikke mange dage til, at kalenderen viser den 8. maj, og Teknologisk Institut sammen med Dansk Robot Netværk (DIRA) åbner dørene til årets brag af en robotfest - ROBOTBRAG 2025. Her har vi samlet 10 ting, som du ikke må gå glip af.
Der er kun få dage til.
ROBOTBRAG 2025 er lige rundt om hjørnet, og vi glæder os til at slå dørene op for jer den 8.-9. maj 2025 i Odense.
Glæd dig til to dage, hvor fremtiden ikke bare skal diskuteres – den kan både ses, røres og opleves!
I år har vi samlet et særligt stærkt program med alt fra humanoide robotter til startups med nyskabende ideer – og selvfølgelig masser af muligheder for at netværke med robotbranchens centrale aktører.
Vi har håndplukket 10 højdepunkter, du ikke må gå glip af til ROBOTBRAG herunder DIRA Business 2025 – er du klar til at blive inspireret?
1. Fremtidens robotter
I Teknologisk Instituts tre robotinnovationshaller kan du opleve nutidens og især fremtidens robotter.
Du kan komme i dialog med uvildige robot- og automationsspecialister fra Teknologisk Institut, som kan hjælpe dig med at finde den rette kombination af robotteknologi til jeres virksomhed.
Som noget helt særligt kan du i år opleve den menneskelignende Unitree G1-robot i aktion! Denne avancerede humanoide robot kan ikke bare bevæge sig med imponerende præcision – den kan også interagere, samarbejde og løse opgaver, der før var forbeholdt mennesker.
Få en forsmag på, hvordan fremtidens arbejdspladser kan se ud, når mennesker og humanoide robotter arbejder side om side.
2. Robotindustriens udstillingsvindue
Mød nogle af de vigtigste aktører i robotbranchen, når Dansk Robot Netværk (DIRA) igen slår det helt store, røde cirkustelt op.
Her finder du førende udviklere, forhandlere og leverandører samlet på ét sted – klar til at vise deres nyeste teknologier frem.
3. Mikroalger i rummet – forskning der rækker ud over Jorden
På en af de mange stande i Teknologisk Instituts robothaller kan du opleve mikroalger, der har været sendt op i rummet!
Mød forskerne bag dette fascinerende projekt, og hør hvordan robotteknologi og bioteknologi sammen kan være med til at sikre bæredygtige fødevarer – både på Jorden og potentielt på fremtidige rummissioner.
Du finder de højtflyvende mikroalger i Teknologisk Instituts Space Robotics Lab i Hal 1.
4. Stratosfæriske balloner til arktisk overvågning
Se op!
I en af robothallerne kan du også opleve den imponerende stratosfæriske ballon – hele to meter i diameter og endnu højere i spændvidde. Ballonen sendes 20-30 kilometer op i atmosfæren og bruges til at overvåge skibe omkring Grønland og Danmark.
Få indblik i hardwareudvikling til rumfart og det øvre luftrum – og hør, hvordan balloner kan give os helt nye øjne på Arktis.
5. Inspirerende konferencespor
Ikke nok med at du kan gå rundt og opleve robotter og snakke med virksomheder og specialister på egen hånd, så kan du også sætte dig tilbage i en stol og lade dig inspirere og informere om nutidens og fremtidens robotteknologi til Teknologisk Instituts to konferencespor.
Her kan du blandt andet blive opdateret på de nyeste robottendenser og trends på 60 minutter og høre, hvordan virksomheder som LEGO, Danfoss, DEIF, Kamstrup og VOLA forholder sig til verdenssituationen og indretter sin produktion derefter.
Du kan også høre om, hvordan robotter og AI løfter bagværket hos Mette Munk, hvad du skal vide om cybersikkerhed og den nye maskinforordning og meget mere.
Du kan se hele konferenceprogrammet her »
6. Startup-teltet – robotbranchens nye stjerner
Tag turen gennem det hvide, tomastede cirkustelt, hvor Danmarks mest lovende robotstartups viser deres idéer frem.
Her kan du opleve speed-pitching, deltage i paneldebatter om kapitalrejsning og innovation, og ikke mindst netværke med iværksættere, investorer og potentielle samarbejdspartnere.
7. Kina-ekspert Christina Boutrup giver os en overhaling
Glæd dig til et medrivende oplæg, når Christina Boutrup – tidligere Asien-korrespondent fra TV 2 – tager dig med bag kulisserne i Kinas eksplosive robotudvikling.
Få et reelt wakeup call om, hvor hurtigt udviklingen går, og hvilke teknologier vi kan forvente at se i de kommende år.
Oplægget rundes af med Søren Peter Johansen fra Teknologisk Institut, der giver et realistisk bud på, hvordan humanoide robotter kan blive en del af danske virksomheders hverdag.
8. DIRA Teknologiprisen 2025 – mød de tre nominerede
Hvert år hylder DIRA Teknologiprisen de mest innovative og lovende nye teknologier i robotbranchen. I år kan du opleve tre stærke kandidater præsentere deres teknologier:
- SICK med deres End of Arm Safeguard – et banebrydende sikkerhedssystem til robotarme
- Sonair med 3D-ultralydssensoren ADAR, der revolutionerer præcis detektering
- Universal Robots med deres UR AI Accelerator, som giver cobots helt nye muligheder
9. Læringsdagen – velkommen til fremtiden
Den 9. maj åbner DIRA og Teknologisk Institut for en læringsdag henvendt til robotnysgerrige elever, studerende og deres undervisere. Her får elever fra erhvervsuddannelser og studerende fra akademier og universiteter mulighed for at se og prøve robotter i alle afskygninger og møde potentielle fremtidige (praktik)arbejdsgivere.
Ud over det åbne hus på dagen har DIRA også inviteret en række elever fra 8. klasse fra hele landet med til en festlig dag, hvor de får mulighed for at udforske teknologiens forunderlige verden gennem workshops og hands-on aktiviteter. Dette er arrangeret i samarbejde med lærlingeakademierne fra LEGO Koncernen, Danfoss, Grundfos og Novo Nordisk samt Videnscenter for Automation og Teknologi, T.E.G. Solution, ErhvervsTanken fra Odense Kommune og Teknologisk Institut.
Læs mere om læringsdagens program her
10. Baristakaffe, fynsk kagekultur og netværk der virker
Ingen robotfest uden god kaffe og kage!
Tag en pause fra teknologien og nyd en kop baristakaffe sammen med ægte fynsk brunsviger, mens du netværker med beslutningstagere, specialister og entusiaster fra hele robot-Danmark.
Du kan finde alle oplysninger om de to robotdage i Odense her
Vi glæder os til at se dig til årets robotfest!