Case: IFF (tidligere Dupont) optimerer enzymer ved brug af pilotpelletering

Troels Veng Samuelsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 01.

Pelletering

Case: IFF (tidligere Dupont) optimerer enzymer ved brug af pilotpelletering

Udvikling af enzymer til dyrefoder med de rette egenskaber er en videnskab i sig selv. Hos IFF (tidligere Dupont) arbejder de kontinuerligt på at sikre netop de rette egenskaber, og derfor har de brug for at udvikle additiver til forskellige typer dyrefoder, for derved at forbedre fordøjelsen og udnyttelsen til gavn for både dyr, landmand - og ikke mindst miljøet.

Virksomheden har gennem mere end 20 år brugt pilotproduktions-anlægget på Teknologisk Institut til at få lavet pelleteringstests, hvor de får iblandet deres enzymer og pelleteret under kontrollerede og repeterbare forhold. Anlægget kører mindre tests, som dog er store nok til at simulere, hvad der sker på de industrielle produktionsanlæg.

IFF (tidligere Dupont) produktudvikler derfor i pilotskala. De tager deres pelleterede produkt med hjem, og fortsætter så med diverse analyser af enzymernes overlevelsesevne under forskellige procesforhold som temperatur og tid.

Ved at bruge pilotproduktionsanlægget får virksomheden, foruden mindre spild grundet de mindre mængder, også sikkerhed for præcise forskrifter for processen, reproducérbare tests og dokumentation.

- Mandskabet på Teknologisk Institut hjælper os med at afprøve en række parametre, som har betydning for foderets endelige kvalitet. De er meget omhyggelige med reproducérbarheden, og det betyder, at vi f.eks. kan finde data 5 år tilbage og stadig stole på resultaterne i forhold til nye tests i dag - det hjælper os til at nå vores egne målsætninger til tiden, forklarer forsker hos IFF (tidligere Dupont), Troels Gravesen, og fortsætter, – vi finder ikke denne service bedre andre steder i Europa.