Dokumentation af dine energibesparelser over for energiselskabet

Søren  Draborg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 28.

energieffektiv maskine lille web

Dokumentation af dine energibesparelser over for energiselskabet

Du kan få tilskud til gennemførelsen af de energibesparende tiltag i din virksomhed!

Siden 2009 har de danske energiselskaber haft pligt til at sørge for energibesparelser på 5,4 PJ/årligt i Danmark.

Hvert energiselskab har sin egen forpligtelse, og måde at opfylde den på er enten at selskabet gennemfører energieffektiviseringstiltag hos energiforbrugerne eller at selskabet køber sig til retten til at godskrive energibesparelser der er gennemført af andre, f.eks. energiforbrugere der på eget initiativ har gennemført besparelsestiltag. På den måde er energibesparelser penge værd, og energiselskaberne køber sig enten til indberetningsretten ved at tilbyde rådgivning eller tilskud til den energibesparende indsats. Energiselskaberne vil som regel betale 250-300 MWh energibesparelse, og det kan betyde et væsentligt tilskud til gennemførelsen af de energibesparende tiltag.

I langt de fleste tilfælde kan det bedst betale sig at gennemføre energieffektiviseringen selv, for derefter at sælge indberetningsretten til et energiselskab. De energibesparende tiltag skal dokumenteres ved beregning eller måling, og det kan Teknologisk Institut bistå med. Desuden er det vigtigt at der indgås en aftale om salg af indberetningsretten med et energiselskab inden energieffektiviseringen igangsættes. Det kan indgås aftale med det energiselskab, der kan tilbyde den bedste pris for retten til energibesparelserne. Teknologisk Institut tilbyder at varetage hele forløbet med identifikation af energibesparelsestiltag, indgåelse af aftale med et energiselskab, gennemførelse samt dokumentation.

Teknologisk Institut kan levere den nødvendige dokumentation af de energibesparende tiltag du har gennemført i din virksomhed.