Forlystelser - Inspektion og certificering af forlystelser og transportable konstruktioner

Morten  Ulletved

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 93.

Tribunesæder

Forlystelser - Inspektion og certificering af forlystelser og transportable konstruktioner

Uanset om man er en stor forlystelsespark eller ejer af en campingplads med en enkelt hoppepude, så er det i Danmark lovpligtigt at få synet og godkendt  sine forlystelser.  

 

Når Teknologisk Institut har synet forlystelsen, skal den efterfølgende godkendes af Politiet. Transportable konstruktioner kan opstilles uden kommunal byggesagsbehandling, hvis de forud er certificeret. Teknologisk Institut kan hjælpe med både syn af forlystelser og certificering af transportable konstruktioner.  

Typer af forlystelser

I lovgivningen skelnes der mellem forskellige typer af forlystelser, som underligger forskellige krav til certificering og inspektion.

Offentlige forlystelser
I Danmark er det lovpligtigt at få synet (inspiceret) både eksisterende og nye offentlige forlystelser, som fx hoppeborge, minitog, klatrevægge, rutsjebaner og pariserhjul.

Når det lovpligtige syn er gennemført, skal forlystelsen forsynes med en synlig kontrolattest. Nye forlystelser skal desuden synes og godkendes, inden de tages i brug. Herefter skal forlystelsen inspiceres en gang om året. Det er Politiet, der varetager godkendelsen på baggrund af Teknologisk Instituts inspektion.

For forlystelser, som udgør en særlig risiko, fx pga. hastighed eller højde, gælder der særlige regler. Her er der foruden krav om årligt tilsyn også krav om et uanmeldt kontroltilsyn minimum én gang årligt.

Læs mere om inspektion af forlystelser.

Kontakt

Hvis du vil vide mere eller have hjælp til at få synet og certificeret en offentlig forlystelse, kan du kontakte:

Morten Ulletved


+45 72 20 16 93
Send Email

Transportable konstruktioner
Transportable konstruktioner, som fx telte, scener og gangbroer, kan opstilles uden forudgående kommunal byggesagsbehandling, hvis de er certificeret efter den nye ordning fra januar 2015 og bekendtgørelse om certificeringsordning for transportable konstruktioner. Teknologisk Institut er akkrediteret inspektionsorgan, og kan certificere transportable konstruktioner.

Læs mere om certificering af transportable konstruktioner.

Kontakt

Hvis du vil vide mere eller have hjælp til at få synet og certificeret en offentlig forlystelse, kan du kontakte:

Rolf Heier


+45 72 20 18 47
Send Email