Pilotskala skruepresse

Nikolaj From Petersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 36 68.

billede af skruepresse

Pilotskala skruepresse

Skruepresning er en effektiv metode at presse væske ud af en biomasse, det enten være sig olie fra oliefrø og insekter eller vand fra diverse plantematerialer. Teknologien er bredt anvendt indenfor bl.a. foder- og fødevareindustrien. Biomassen indfødes og transporteres gennem et pressekammer af en roterende skrue. Gradvist opbygges trykket hvorved væsken ekstraheres, hvilket resulterer i en væskefraktion og en pressekage.

Teknologisk Institut råder over en avanceret pilot-skala skruepresse til ekstraktion af både olie og vand. Skruepressen kan konfigureres nøje til den specifikke biomasse, så vi opnår den mest effektive proces. Det er desuden muligt at opvarme biomassen før og under presning. Skrupressen har en kapacitet på 25-50 kg i timen.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

Skruepressen er en del af Teknologisk Instituts pilotanlæg til bioraffinering og indgår ofte som delproces i udviklingen af innovative produkter – enten i forbindelse med forsknings- og udviklingsprojekter eller i direkte samarbejder med virksomheder. Det er også muligt at få udført en enkelt test-presning af en specifik biomasse, ligesom vi også udfører lejeproduktion over længere perioder.

Tilbud og priser

Ved interesse kan du kontakte pilot manager Nikolaj From Petersen

Billede 2 af skruepresse - produkt