Regionaludvikling og bosætning

Andreas Bjerre Lunkeit

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 15 53.

Foto af regnbuen, Aros - Aarhus Kunstmuseum. Credit: Julius Yls, Unsplash

Regionaludvikling og bosætning

Regionaludvikling og bosætning: fokus på attraktive og bæredygtige lokalsamfund

Regionaludvikling og bosætning er centrale elementer for at skabe attraktive og bæredygtige lokalsamfund. I en tid med urbanisering og demografiske ændringer står bl.a. mange kommuner over for udfordringer med at fastholde og tiltrække borgere og virksomheder. Hos Teknologisk Institut arbejder vi med at skabe viden om sammenhængene mellem regional udvikling, bosætningsmønstre, erhvervsudvikling og livskvalitet. Baseret på grundige analyser og dokumenteret viden hjælper vi med at identificere og rådgive om strategier og indsatser, der kan styrke lokalområders attraktivitet og konkurrenceevne.

Hvad kan vi tilbyde?

Vi tilbyder skræddersyede løsninger og rådgivning, der hjælper kommuner eller regioner med at udvikle strategier for et styrket lokalsamfund. Vi arbejder tæt sammen med vores kunder for at analysere nuværende udfordringer og muligheder med formålet om at udarbejde konkrete forbedringsforslag.

Vores løsninger omfatter bl.a. demografiske registeranalyser, der giver indsigt i befolkningsudvikling og bosætningsmønstre. Derudover tilbyder vi erhvervsanalyser, f.eks. i forbindelse med kortlægning af styrkepositioner eller analyse af lokale virksomheders arbejde med den grønne omstilling og undersøgelser omkring turisme og destinationsudvikling.

Case-eksempler:

For REG LAB (dansk netværk og tænketank for regional erhvervs- og innovationsfremme) har Teknologisk Institut afdækket, hvordan SMV’er innoverer og samarbejder med andre aktører om at udvikle nye grønne løsninger. Analysen understøttede den offentlige erhvervsfremmeindsats på området med udgangspunkt i en virksomhedssurvey samt interviews med en lang række virksomheder og udvalgte samarbejdspartnere.

Inden for bosætning, har vi gennemført en kortlægning af tyske tilflyttere for Aabenraa Kommune, Sønderborg Kommune og fonden GOTO Sønderborg. Undersøgelsen byggede på survey, fokusgruppeinterviews samt registeranalyse. Vi brugte også indsamlet viden til udarbejdelsen af en personarapport, som kommunerne kunne anvende til målrettet kommunikation med bestemte segmenter af potentielle tyske tilflyttere.

Se mere her:

Forsidebillede til rapporten Nye tyske naboer i Aabenraa Kommune

Nye tyske naboer i Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune har set en stigning i tyske tilflyttere, hvilket er ønsket på grund af et faldende befolkningstal. Rapporten kortlægger de tyske tilflyttere og giver anbefalinger til, hvordan kommunen kan tiltrække og fastholde dem.


 

Forsidebillede til rapporten Nye tyske naboer i Sønderborg Kommune

Nye tyske naboer i Sønderborg Kommune

Sønderborg Kommune har oplevet en stigning i tyske tilflyttere, hvilket er ønsket på grund af faldende befolkningstal. Denne rapport kortlægger de tyske tilflyttere og giver anbefalinger til, hvordan kommunen kan tiltrække og fastholde dem.

 


Forsidebillede til personarapporten Mød de nye tyske naboerMød de nye tyske naboer - personarapport

Denne rapport indeholder beskrivelser af personaer, der eksemplificerer forskellige segmenter blandt tyske tilflyttere i Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune. Personabeskrivelserne supplerer og bygger videre på to analyser til kortlægningen af tyske tilflyttere i de respektive kommuner,

 


Læs mere om vores arbejdsmetoder

Læs mere om, hvad Teknologisk Institut kan hjælpe med inden for samfunds- og erhvervsanalyser.