
ROBOTBRAG 2023! Kom foran i feltet med robotteknologi
Få inspiration til, hvordan I kan skubbe grænsen for, hvad der kan automatiseres i jeres virksomhed. Kom gratis til ROBOTBRAG den 3. maj 2023 klokken 09:30-16:30 hos Teknologisk Institut i Odense.
Oplev nutidens og fremtidens robotter
Kom i dialog med uvildige robot- og automationsspecialister fra Teknologisk Institut, som kan hjælpe jer med at finde den rette kombination af robotteknologi til jeres virksomhed
Mød et hav af leverandører til DIRA Business, der fungerer som robotindustriens udstillingsvindue
Netværk med de vigtigste aktører i robot-Danmark
Skærp din virksomheds konkurrenceevne med nyeste viden om robotter på vores tre konferencespor
... og meget mere!
Danske virksomheder skal tilbage i robotførerfeltet
Lande, vi sammenligner os med, automatiserer i højere hast end os, og i år røg Danmark ud af top ti-listen for antallet af robotter pr. medarbejder på verdensplan.
Og det skal der selvfølgelig rettes op på, så Danmark fortsat kan forblive konkurrencedygtige, fastholde arbejdspladser og skabe værdi for samfundet.
Onsdag den 3. maj 2023 inviterer Teknologisk Institut og DIRA derfor danske virksomheder til den årlige robotfest ROBOTBRAG
Du kan her få syn for morgendagens produktions- og robotteknologi, starte en dialog med uvildige automationsspecialister, møde robotindustriens førende udviklere og forhandlere. Altsammen for at inspire dig og hjælpe Danmark tilbage som frontløber, der skubber til grænsen for, hvad der kan automatiseres.
Torsdag den 4. maj 2023 fortsætter robotfesten - dog med en lidt lavere gennemsnitsalder
Her kan elever fra ungdomsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet tanke inspiration til ROBOTBRAG-læringsdag, hvor også robotvirksomhederne kan møde fremtidens arbejdsstyrke.
Vi ser frem til et brag af en robotfest med dig som gæst!
Dørene er åbne den 3. maj 2023 i tidsrummet klokken 9:30-16:30
Herunder kan du få et overblik over de tidsspecifikke aktiviteter (med forbehold for ændring). Klik på overskrifterne for at læse mere.
ÅBNING OG TÆNKETANK-SESSION
10:00-10:15 | Officiel åbning af ROBOTBRAG og DIRA Business
10:15-11:15 | ROBOTBRAG-tænketanken: Hvordan får vi danske virksomheder tilbage i robotførerfeltet?
Journalist og moderator Nynne Bjerre Christensen spørger en innovationsdirektør og tre af Danmarks førende produktionsvirksomheder, hvordan Danmark kommer tilbage i top ti over lande med flest robotter pr. medarbejder.
Dagens tænketank består af...
Flemming Møller Hansen, Global Head of Manufacturing Concepts, Kamstrup
Peder Nygaard, fabriksdirektør, VOLA
Torben Levisen, produktionsdirektør, LINAK
Anne-Lise Høg Lejre, direktør for Fødevarer & Produktion, Teknologisk Institut
KONFERENCE | SPOR 1 | Fra robotbegynder til frontløber
11:40-12:10 | Jeres vej med automation afhænger af jeres virksomhedstype – hvilken er I?
Hør om de mange gode grunde til at indføre mere automation i danske virksomheder uanset, hvilken erfaring man har med banebrydende teknologi. Det kan du høre Jens Martinus Pedersen fra Teknologisk Institut fortælle om.
12:20-12:50 | Robotprogrammering - fra timer til minutter
At lave et robust robotprogram tager tid, men hvordan kan det gøres hurtigere? Hør Asim Ikram fra Terma og Rune Søe-Knudsen fra Universal Robots fortælle om Innovationsfondsprojektet PIRAT lavet i samarbejdet med Syddansk Universitet og Teknologisk Institut.
13:00-13:30 | Fra behovsafklaring til implementering: Hør, hvordan Taasinge Elementer knækkede koden til automation
Få inspiration fra Taasinge Elementer om, hvordan man sætter handling bag ordene og de muligheder, der opstår, når data bliver tilgængeligt. Alexander Laning, der er Head of Business Optimization ved Taasinge Elementer, deler ud af erfaringerne.
13:40-14:10 | Stil skarpt på behovet for automatisering - og kom bedre i mål med jeres robotprojekter
Hør, hvordan andre virksomheder kommer sikkert i mål med automatiseringsprojekter. Hvorfor er det vigtigt? Hvordan får du inspiration? Hvad skal du fokusere på? Og hvilke personer skal deltage? Det er blot nogle af de spørgsmål, som du vil kunne få svar på af Søren Peter Johansen, der er faglig leder ved Teknologisk Institut.
14:20-14:50 | Hør, hvordan nye linjekoncepter afføder nye automationsløsninger hos VELUX
Med udgangspunkt i en konkret linje viser Sigurd Lazic Villumsen, Production Technology Innovation Manager ved VELUX, hvordan nye linjekoncepter afføder nye automationsløsninger blandt andet til plukning og transport.
15:00-15:30 | Hør, hvordan Novo Nordisk har automatiseret en ellers manuel inspektion
Novo Nordisk er lykkedes med at gennemføre et innovationsprojekt, hvor robotter og vision-systemer aflaster medarbejdere, der dagligt udfører en inspektion af mikrobiologisk vækst på agar-plader i deres QC-laboratorie. Kom og hør, hvordan det er lykkedes, og hvad Novo Nordisk har lært af forløbet. Den indsigt giver Saleh Zaabalawi, der er Project Manager ved Novo Nordisk.
15:40-16:10 | De nyeste robottendenser på 30 minutter
Lars Dalgaard, der er sektionsleder fra Teknologisk Institut, giver sit bud på, hvilke robotteknologier vi skal holde ekstra godt øje med i de kommende år.
KONFERENCE | SPOR 2 | Robotter til ethvert behov
11:40-12:10 | Vestas introducerer BladeRobots – robotteknologi til vedligehold af vindmøllevinger
Vestas er blot en af mange traditionsrige produktionsvirksomheder, der i stigende grad tilbyder serviceløsninger. Senest har Vestas lanceret BladeRobots, der udfører automatiserede vedligeholdelsesopgaver på vindmøller. Kom og hør, hvordan Vestas har tacklet den udvikling. Det kommer Rasmus Sole Nørgaard fra BladeRobots og fortæller mere om.
12:20-12:50 | Mobile robotter: Hvordan virker de nu og i fremtiden?
Den teknologiske udvikling har fart på. Flere og flere steder er man i gang med at indføre mobile robotter som en naturlig del af fabriksgulvet, sygehusgangen eller på byggepladser. Men hvordan fungerer de, og hvad byder den teknologiske udvikling på? Den indsigt giver Jonas Bæch, der er specialist hos Teknologisk Institut.
13:00-13:30 | Robotterne og den grønne omstilling - er der noget om snakken?
Teknologisk Institut giver sit bud på, hvorvidt robotter spiller en rolle i den grønne omstilling. Vi kan godt afsløre, at det gør de – men på hvilken måde og hvornår? Hør Julie Skødt Clausen, der er projektleder ved Teknologisk Institut, fortælle mere om den grønne omstilling.
13:40-14:10 | Hvordan kommer man bedst i gang og i mål med en grøn automatiseringsrejse?
Michael Hye fra Incite Robotics og Orla Chemnitz fra Zensi Robotics fortæller om deres erfaringer med udviklingen af vision-og automatiseringsløsninger, der hjælper virksomheder med på den grønne dagsorden, og hvordan man bedst kommer i gang med den mere bæredygtige automatiseringsrejse.
14:20-14:50 | Cobot vs. robot – hvordan vælger du den rette robot til opgaven?
Løsningerne skal matche behovet, og løsningerne har altid afledte effekter. Bliv klogere på, hvad der passer til jeres behov og få indsigt i de afledte – positive som negative – effekter, løsningerne har. Seniorkonsulent Karsten Thornø Ahrentsen fra Teknologisk Institut deler sin erfaring.
15:00-15:30 | Droner og robotter kommer alligevel – og med fuld fart
Sektionsleder inden for markteknologi ved Teknologisk Institut, Nicolai Fog Hansen, og faglig leder Thomas Nitschke, deler ud af erfaringer fra landbrugssektoren og fortæller om, hvordan behovet for omstilling i en hel sektor kan medføre nye måder at arbejde.
KONFERENCE | SPOR 3 | DIRA Teknologiprisen
11:20-12:45 | De tre nominerede til DIRA Teknologiprisen 2023 præsenterer deres innovation
Det er Ropca med sin autonome skanningsrobot ARTHUR, SEASIGHT SOLUTIONS med løftesystemet AUTONOMOUS POSITIONING og OnRobot med teknologien D:PLOY.
Download program her (inkluderer også en oversigt over, hvad du kan opleve ved de forskellige stande)
Sted
Teknologisk Institut
Forskerparken 10F
5230 Odense M
Parkering
Vi har lige som sidste år lånt en større parkeringsplads ved letbanestationen "Parkering Odense Syd" nær det nye OUH-byggeri med omkring 800 gratis parkeringspladser.
Indtast "Søndre Hospitalsvej 6, 5260 Odense S" på din GPS, hvorfra du via ROBOTRAG-skiltning kan finde parkeringspladsen. Herfra vil der den 3. maj køre shuttlebusser til og fra Teknologisk Institut.
Der vil også være enkelte parkeringsmuligheder ved Forskerparken og et tilhørende grønt areal ved Forskerparkens indkørsel. Parkering er ikke tilladt på grønne arealer udover det allerede afmærkede - og heller ikke ved det afspærrede område ved cirkusteltet.
Bemærk at SDU's parkering ikke er en del af ROBOTBRAG.
Hvis muligt, opfordrer vi til at tage cyklen, toget/letbanen eller køre flere sammen, da der vil være rift om parkeringspladserne.
Download kort til parkeringsplads »
Shuttlebusser
Onsdag den 3. maj vil der være shuttlebusser til at fragte besøgende til og fra parkeringspladsen ved letbanestationen "Parkering Odense Syd" i følgende intervaller:
8:30-12:00 – cirka hvert kvarter
12:00-16:30 – cirka hver halve time
Busstoppestederne er markeret med et beachflag.
Kommer du med tog til Odense Banegård, kan du tage letbanen til ovennævnte letbanestation, og derfra shuttlebus.
Mad og drikke
Vi serverer gratis baristakaffe og brunsviger, og der vil være mulighed for at købe frokost i en madbod, hvis sulten når at melde sig.
ROBOTBRAG-læringsdag
Er du studerende eller underviser fra en uddannelsesinstitution? Så inviterer vi dig til at deltage i vores læringsdag torsdag den 4. maj 2023.
Klik, læs mere og tilmeld dig ROBOTBRAG-læringsdagen her »
DIRA-festmiddag
I forlængelse af ROBOTBRAG og DIRA Business inviterer DIRA til festmiddag den 3. maj 2023 klokken 17:15 på GASA Bar.
Her vil robotbranchen mødes til et festligt arrangement i automationens tegn, hvor du har rig mulighed for at netværke med dine kollegaer og fremtidige samarbejdspartnere.
Det er også her, at DIRA Teknologiprisen 2023 vil blive overrakt til en virksomhed, som har udviklet et nyt og unikt produkt.
Festmiddagen koster 995 kroner (eksklusiv moms), og tilmelding er bindende pr. 31. marts 2023.
For henvendelser vedrørende DIRA-festmiddag, kontakt Kathrine Viskum på kvr@teknologisk.dk.
Tilmeld dig DIRA-festmiddag her »
Book en stand
Du kan stadig nå at få en plads som udstiller til ROBOTBRAG og DIRA Business 2023 den 3.-4. maj 2023. Du skal blot sende en mail til info@dira.dk.
Men du skal ikke vente længe med at booke en standplads, da det nu går stærkt med at få solgt de ledige kvadratmeter.
Pressehenvendelser
Mette Rønn
Kommunikationskonsulent
72 20 10 41
metr@teknologisk.dk
Bemærk!
Der vil blive taget fotos og video på dagen til ekstern kommunikation. Ved deltagelse i arrangementet accepterer du dette.