ROBOTBRAG 2024! Find din rute med robotter.

Kathrine Viskum Rasmussen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 73.

ROBOTBRAG 2024 hos Teknologisk Institut

ROBOTBRAG 2024! Find din rute med robotter.

Find inspiration til, hvad der kan lade sig gøre med robotteknologi - og hvordan du bedst når i mål med ambitionerne. Kom gratis til ROBOTBRAG og DIRA Business den 30. maj 2024 klokken 09.00-16.00 hos Teknologisk Institut i Odense.
 

  • Oplev nutidens og fremtidens robotter

  • Kom i dialog med uvildige robot- og automationsspecialister fra Teknologisk Institut, som kan hjælpe jer med at finde den rette kombination af robotteknologi til jeres virksomhed

  • Mød et hav af leverandører til DIRA Business - et udstillingsvindue for robotbranchen

  • Netværk med de vigtigste aktører i robot-Danmark

  • Find den rette vej i robotlandskabet med nyeste viden om robotter på vores forskellige konferencespor

... og meget mere!
 

-

Find din rute med robotter

Robotter og automatisering står højt på agendaen i danske virksomheder, men mange virksomheder efterspørger viden, om hvad der kan lade sig gøre, og hvordan de når i mål.

Forsyningskriser, klimaforandringer og kunstig intelligens i raketfart. Der er mange forskellige dagsordener og nye lovgivninger, som skal tages i betragtning, når man træffer investeringsbeslutninger om robotteknologi. Beslutninger, som også kræver, at man har et opdateret billede af, hvad robotteknologi er i stand til anno 2024.

Torsdag den 30. maj 2024 inviterer Teknologisk Institut og DIRA derfor danske virksomheder til den årlige robotfest ROBOTBRAG

Du kan her få syn for morgendagens produktions- og robotteknologi, starte en dialog med uvildige automationsspecialister, møde robotindustriens førende udviklere og forhandlere. Altsammen for inspirere Danmarks virksomheder med robotteknologiens mange muligheder og gevinster – og ikke mindst at hjælpe dig med at finde den rette vej i robotlandskabet, så du undgår faldgruberne.

Som noget nyt i år har Teknologisk Institut inddelt sine tre robotinnovationshaller efter en række udvalgte temaer, hvorudfra de står klar til at inspirere og rådgive: Robotter til produktion (og genfremstilling), hospitaler, forsvar, rumfart og andre opgaver uden for fabriksgulvet.

Fredag den 31. maj 2024 fortsætter robotfesten - dog med en lidt lavere gennemsnitsalder

Her kan elever fra folkeskoler og erhvervsuddannelser, studerende fra akademier og universiteter samt deres undervisere fra hele landet tanke inspiration til ROBOTBRAG-læringsdag, hvor også robotvirksomhederne kan møde fremtidens arbejdsstyrke.

Vi ser frem til en robotfest med dig som gæst!

 

-

Udover at kunne gå på optagelse blandt et hav af robotinstallationer, byder dagen også på et væld af konferenceoplæg, hvor både eksperter og virksomheder vil dele viden og erfaringer.

Herunder kan du få et overblik over de tidsspecifikke aktiviteter (med forbehold for ændring). Klik på overskrifterne for at læse mere.

Åbningskonference

Sted: Pyramidebygningen, Forskerparken

09.15–10.15 | Officiel åbning af ROBOTBRAG 2024

Bang! Så er vi i gang. Centerchef Henrik Jacobsen fra Teknologisk Institut og bestyrelsesleder Michael Nielsen fra DIRA byder velkommen til et brag af en dag med viden, inspiration og morgendagens robotteknologi.

Direktør Peter Trillingsgaard fra DI Produktion får herefter ordet og sætter scenen for den virkelighed, som virksomheder befinder sig i 2024 – og hvordan robotteknologien kan bidrage til at løse mange af deres udfordringer.

Inden de forskellige konferencespor for alvor slippes løs, vil du også nå at høre fra en virksomhed, som inspirerer til, hvordan en nedskrevet robotstrategi har hjulpet dem udenom en række faldgruber i deres automationsrejse.


Konferencespor 1 | Fremtidens produktion set med robotbriller

Sted: Pyramidebygningen, Forskerparken

10.25–11.25 | Krav til morgendagens bæredygtige produktion

Industrivirksomheder står overfor en række udfordringer, når det kommer til klimaaftryk. Francois Picard og Trine Boje Røgild fra Teknologisk Institut giver et overblik over de krav og regler (for eksempel ecodesignkrav og det kommende digitale produktpas), som er på vej inden for bæredygtighed – og hvordan du allerede i dag kan begynde at gøre din virksomhed klar til den nye måde at tænke og planlægge jeres produktion.

11.30–12.30 | Fremtidens produktion: Sådan kan robotteknologi løse mange af morgendagens udfordringer

Hvilke teknologier er på vej, og hvordan ser fremtidens produktion ud? Vi præsenterer de nyeste robotteknologiske byggeklodser og tendenser, som kan hjælpe din produktionsvirksomhed med at blive mere konkurrencedygtig, cirkulær og klar til fremtiden.

12.30–12.50 | Pause

12.50–13.50 | Nye EU-regler på vej: Hvad betyder det for automatisering i din virksomhed?

EU har arbejdet på højtryk og barsler med flere lovforslag, som skal være med til at regulere det digitale Europa. Lovforslag og love som NIS2, AI Act, Cyber Resilience Act og maskinforordningen har og får alle en betydning for produktionsvirksomheder i Danmark. Christian Skov fra Teknologisk Institut danner et helikopterperspektiv, og ser på, hvad du skal være særligt opmærksom på, når skal forberede din produktion til de nye krav.

14.00–15.00 | Kunstig intelligens i din produktion – potentialer og udfordringer

AI-bølgen skyller ind over de fleste brancher i disse tider, men hvordan kan man som produktionsvirksomhed gøre god brug af teknologien? Teknologisk Institut deler et overbliksbillede af de største potentialer og udfordringer.


Konferencespor 2 | Robotter uden for fabriksgulvet

Sted: Innovatarium, Teknologisk Institut (F.2.1)

10.25–11.25 | Nye robottrends og teknologier – og hvordan du kan navigere i det teknologiske landskab

Vi udforsker sammen de mest spændende robotteknologiske trends og seneste fremskridt i nye domæner og brancher. Thomas Kroman og Lars Dalgaard fra Teknologisk Institut krydrer denne robotteknologiske tour de force med en håndfuld praktiske råd til, hvordan virksomheder kan navigere i det komplekse teknologiske landskab og tilpasse deres strategier til disse nye teknologier.

11.30–12.30 | Robotteknologiske muligheder for inspektion- og vedligeholdsopgaver

Hvad end du inspicerer hegn eller vedligeholder vindmøllevinger, så rummer robotteknologi nogle spændende muligheder. Vi tegner et billede af, hvad der findes af teknologier, og hvad der i dag kan lade sig gøre, når det handler om at automatisere ensformige, risikable og tidskrævende inspektions- og vedligeholdsopgaver.

12.30–12.50 | Pause

12.50–13.50 | Sådan får du dine medarbejdere med på robotrejsen

Kreativ kraft kommer fra mennesker. Så jo flere af dine kolleger, som skubber på den teknologiske udvikling – jo hurtigere, når I et godt resultat. Det er ikke nemt – men vigtigt – at få alle medarbejdere med på automationsrejsen. Hør og lær af, hvad andre virksomheder gør, når Søren Peter Johansen fra Teknologisk Institut gør dig klogere.

14.00–15.00 | Logistikautomation – nye domæner, teknologier og barrierer

Robotter og automation til lager og logistik er et felt i rivende udvikling. Kasper Jeppesen fra Teknologisk Institut giver dig indblik i, hvordan tilgangen til robotteknologi er anderledes, når man skal tænke "mobilt" og uden for fabriksgulvet.

15.10–16.00 | Fjernstyret robotteknologi: Når menneskehænder ikke er en mulighed

Hospitaler. Laboratorier. Det ydre rum. I alle disse – og mange andre – tilfælde har man brug én ting: Robotter, som kan operere uden indgriben fra menneskehænder. Teknologisk Institut ser på udviklingen af fjernstyret robotteknologi – og hvilke muligheder det giver i flere forskellige scenarier og brancher.


Åbning af Space Robotics Lab

Sted: Hal 1, Teknologisk Institut

12.30–12.50 | Officiel åbning af Space Robotics Lab

Teknologisk Institut indvier Space Robotics Lab - et nyt robotlaboratorium, som skal imødekomme den stigende efterspørgsel for robotteknologi til rummet samt sætte Danmarks styrkeposition inden for robotter yderligere i spil på området.

Teknologisk Institut har allerede været en del af udviklingen af en robotarm til opsamling af jord- og klippeprøver på Mars som en del af ESA-bidraget til den NASA-ledede Mars Sample Return-mission, og Instituttet er i skrivende stund i gang med at udvikle en beskyttende beklædning – et såkaldt smart skin – til robotarme, som skal bane vej for flere robotter i rummet.

Besøgende vil i det nye laboratorium blandt andet kunne se, hvordan mobile robotter kan designes for at kunne overleve i hårde miljøer som rummet. Ligeledes vil der være eksempler på, hvad danske virksomheder allerede har leveret til den internationale rumstation eller andre rummissioner. De besøgende vil derudover kunne se eksempler på, hvordan en robotarm kan bruges på en rumstation, og se, hvordan 3D-print kan bruges til at fremstille avancerede dele til rummissioner i printet metal.


 

Og herunder kan du finde svar på flere praktiske spørgsmål som hvor, hvornår og hvad med frokost?

 

Åbningstider


Dørene er åbne den 30. maj 2024 i tidsrummet klokken 9:00-16:00


Sted


Teknologisk Institut
Forskerparken 10
5230 Odense M


Mad og drikke


Vi serverer gratis baristakaffe og brunsviger, og der vil være mulighed for at købe frokost i en madbod, hvis sulten når at melde sig.


DIRA-festmiddag


I forlængelse af ROBOTBRAG og DIRA Business inviterer DIRA til festmiddag den 30. maj 2024 klokken 17:00-21:30 på Artemisia ved DOK5000.

Her vil robotbranchen mødes til et festligt arrangement i automationens tegn, hvor du har rig mulighed for at netværke med dine kollegaer og fremtidige samarbejdspartnere.

Det er også her, at DIRA Teknologiprisen 2024 vil blive overrakt til en virksomhed, som har udviklet et nyt og unikt produkt.

Festmiddagen koster 995 kroner (eksklusiv moms), og tilmelding er bindende pr. 1. maj 2024.

For henvendelser vedrørende DIRA-festmiddag, kontakt Stine Jensen på stjn@teknologisk.dk.

Tilmeld dig DIRA-festmiddag her »


Book en stand

​​

Du kan stadig nå at få en plads som udstiller til ROBOTBRAG og DIRA Business 2024 den 30.-31. maj 2024. Du skal blot sende en mail til info@dira.dk.

Men du skal ikke vente længe med at booke en plads, da standpladserne er tæt på udsolgt.


Pressehenvendelser

​​

Niels Tradsfeldt
Chefkonsulent
72 20 27 69
ntt@teknologisk.dk


 

 

-


 

-