Teknisk keramik

Jens  Christiansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 24 98.

Teknisk keramik

Teknisk keramik

Teknisk keramik er karakteriseret ved høj temperaturbestandighed, høj slidstyrke og høj korrosionsbestandighed. Derfor anvendes de ofte til steder, hvor forbrænding finder sted, eller i forbindelse med korrosive miljøer.

Eksempler her på kan være reaktorer til højtemperaturkemi og forbrændingsprocesser. Teknisk keramik benyttes også til konstruktion, hvor der er behov for egenskaber som høj tryk- og trækstyrke eller høj slidstyrke.

Materialet kan benyttes til filtrering på grund af en større bestandighed ved høj temperatur og på grund af den gode kemiske resistens. Endvidere er der en gruppe biokompatible keramer, som kan benyttes som knogleerstatning eller til komponenter, som skal indopereres.

Endelig findes der elektrokeramer med egenskaber som høj dielektricitetskonstant, som er piezoelektriske, magnetiske eller ionledende.
 
Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Rådgivning om keramiske materialers anvendelsesmuligheder og fremstillingsmetoder
  • Fejlanalyse
  • Karakterisering af keramiske materialer og mineraler, herunder fasesammensætning, krystalfaser, grundstofsammensætning, hårdhed, brudstyrke, korrosionsbestandighed
  • Rådgivning af emneudformning og råvarer
  • Rådgivning om kvalitetskontrol
  • Arbejde fortroligt med produktudvikling, hvor teknisk keramisk indgår