Test hos Teknologisk Institut sikrer data til standard

Torben  Vonsild

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 33 76.

Tagafløb: Test hos Teknologisk Institut sikrer data til standard

Test hos Teknologisk Institut sikrer data til standard

Den amerikanske virksomhed Watts Water Technologies, Inc, der producerer regnvandsafløb til store tagarealer, brugte ekspertisen fra Teknologisk Institut til at opnå vigtig viden om deres produkts kapacitet. Den nye viden gjorde dem i stand til at forbedre designet af deres produkt samt sikre data til input til standard indenfor området.

Kraftige skybrud mange steder i verden har skabt øget opmærksomhed på regnvands-håndtering og dermed på tagafløb og deres evne til at aftage store mængder vand på kort tid.

Watts Water Technologies, Inc. er en førende amerikansk producent af netop bæredygtige løsninger til regnvandshåndtering. Behov for værdier til opdatering af amerikanske standard gjorde det nødvendigt for Watts at få testet deres afløb, og gennem deres danske distributør, Blücher A/S, blev Teknologisk Institut fundet bedst kvalificeret til at udføre de nødvendige tests.

Testfacilitet konstrueret efter standard

I tæt samarbejde med Watts blev kravene fra standarden ASME A112.6.4 identificeret, og en ny praktisk, fleksibel testfacilitet blev etableret hos Teknologisk Institut. Hermed blev det muligt at måle, hvor effektivt afløbene håndterede vandflowet.

Der blev konstrueret et 9 m3 stort stålkar med afløb i bunden og med integreret niveaumåler. Karret er designet, så det kan monteres i forlængelse af Teknologisk Instituts testfacilitet til flowmålere. Det betyder, at vandflowet til karret kan styres og måles sporbart med eksisterende nøjagtige referencemålere.

Testene blev udført i tæt samarbejde med folk fra Watts, hvilket gav dem stor ny viden om, hvordan deres afløb virkede ved forskellige belastninger.

Det medførte bl.a. et re-design af et af afløbene, da testen afslørede uhensigtsmæssig funktion. Resultaterne af testene vil både bidrage til godkendelse af Watts afløb og samtidig vil resultaterne fra testene bidrage til opdatering standard.

Watts:

”Samarbejdet mellem Watts Water i USA, Blücher i Danmark og Teknologisk Institut har fungeret fremragende og det var en stor fordel at vi selv kunne overvære og hjælpe med testene hos Teknologisk Institut. Det har givet os en stor indsigt i resultaterne. Teknologisk Institut omsatte hurtigt kravene fra standarden til konkret testopstilling og resultaterne vil blive inddraget i den opdaterede standard og har bidraget til re-design af nogle af vores produkter”, siger Michael Kyhn Rasmussen,
Product Manager
hos Blücher A/S

Mand i stålkar

Til udførelse af testen blev der konstrueret et 9 m3 stort stålkar med afløb i bunden og med indbygget niveaumåler.

Vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig og din virksomhed?