Virtual reality optimerer produktioner med digitale spejlbilleder

Søren Peter Johansen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 28 59.

-

Virtual reality optimerer produktioner med digitale spejlbilleder

Der er stort set ingen begrænsninger, når de fysiske grænser nedbrydes, og man træder ind i den virtuelle verden. Virtual reality (VR) giver en digital, tredimensionel oplevelse af virkeligheden, hvor man med et sæt briller med indbygget skærm opnår adgang til et virtuelt univers.

På Teknologisk Institut bruger vi bl.a. virtual reality som et værktøj til at simulere robotsystemer til produktudvikling, procesoptimering og reverse engineering.

Simulering af robotsystemer – også kendt som virtuel produktion – er en computerberegnet simulering af alle de elementer og processer, der indgår i produktionen.

Lav fejlene i den virtuelle verden og undgå dem i virkeligheden

Ved at designe robotløsninger i simuleringsuniverser kan man undgå at lave dyre og tidskrævende fejl. Fænomenet kaldes en digital tvilling og er en digital efterligning eller kopi af et produkt, en produktion eller en proces.

Med digitale tvillinger kan man lave et digitalt spejlbillede og simulere små eller store tilpasninger i produktionen. På den måde kan man nemt vurdere konsekvenserne, inden man ændrer den fysiske proceslinje.

Med en digital tvilling får man mulighed for at kigge på opbygningen af processen, robottypen, robottens størrelse og detaljer som f.eks. fiksturer til produkter.

Den digitale tvilling giver altså mulighed for at foretage nødvendige forberedelser, gøre sig vigtige erfaringer og udføre fejltest omkostningsfrit, inden man står på det virkelige produktionsgulv.

Afhængigt af simuleringssoftwaren vil det være muligt at lave en hybrid, hvor den virkelige verden kontrollerer simuleringen - f.eks. kundens rigtige PLC.

Er du interesseret i at arbejde med virtual reality, men har du svært ved at finde rundt i det virtuelle univers? Kontakt Teknologisk Institut og lad os hjælpe dig med at komme i gang.

Hvad kan Teknologisk Institut hjælpe dig med?

  • Udvikling af robotsystemer i 3D til produktudvikling, procesoptimering og reverse engineering
  • Rådgivning om løsninger samt afklaring om din virksomheds behov og gevinst
  • Test og verifikation af anlæg ved brug af virtual reality


I videoen herunder kan du se og høre mere om fordelene ved at tænde for VR-brillerne, før du trykker køb på robotanlægget. Læs mere her.