5 gode råd til at finde den rigtige coach

Linda Marianne Gertz

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 22.

Få 5 gode råd til at finde den rigtige coach

5 gode råd til at finde den rigtige coach

Hvad er coaching?
Ordet coaching stammer fra det engelske ord ”coach-man”, som var betegnelsen for tidligere tiders kusk, der førte hestevognene i det gamle England. I dag dækker ordet over er et anerkendt dialogværktøj til at arbejde med egen faglig og personlig udvikling. I coaching arbejder du med at optimere brugen af dit eget uudnyttede potentiale. Det vil sige, at der bruges mindre tid på at reflektere over din fortid. Derimod rettes opmærksomheden mod, det du gerne vil opnå! Coachen assisterer dig ved at anvende særlige dialogredskaber og spørgeteknikker, der hjælper dig til at blive klar på, hvordan du konkret vil arbejde dig i retning mod dine mål.

Etikken i højsædet
Den gode coach tager afsæt i din motivation, for at kunne hjælpe dig til at udvikle netop dine styrkesider og anvende mest muligt af dit potentiale. – Det er dine målsætninger, der skal arbejdes med. En god coach lytter til, hvad du har brug for og arbejder videre med det.

På Teknologisk Institut vejleder vi vores kunder i at være kritiske, når de udvælger rådgivende ydelser. Desværre er der mange gråzoner på markedet for coaching, og da vi alle har forskellige behov, er det ikke muligt at sige noget definitivt om, hvad der er den rigtige tilgang til coaching for dig. Dog er det altid klogt at gøre et ordentligt forarbejde, inden du kaster dig ud i et coachingforløb.

5 gode råd til at finde den rigtige coach:

  • 1. Husk at ”coach” ikke er en beskyttet titel

Alle kan i princippet kalde sig ”coach”. Vær derfor kritisk overfor din coach´s uddannelsesmæssige baggrund. Er vedkommende både coach og autoriseret psykolog, er dine rettigheder for eksempel beskyttet gennem Socialministeriet.

  • 2. Check coachens referencer

Øvelse gør mester. Vælg derfor en erfaren coach. Brug Internettet og dit netværk til at undersøge, hvor længe coachen har arbejdet med coaching eller besidder anden relevant erfaring.

  • 3. Tal med coachen inden du påbegynder et forløb

Spørg, udover coachens erfaring, til de metoder og tilgange, denne anvender. En fagligt velfunderet coach bør tage sig tid til en sådan indledende snak, enten i form af et møde eller over telefonen.

  • 4. Brancheorganisationer

Der findes forskellige brancheorganisationer inden for coaching (fx ICF, ICC og EMCC). Spørg eventuelt ind til, om coachen følger de internationale standarder og retningslinier for etisk adfærd i forhold til disse brancheorganisationers retningslinier.

  • 5. Stol på din mavefornemmelse

Et coachingforløb må gerne inspirere og endda provokere. Men bliver det ubehageligt for dig at blive coachet, skal du afbryde sessionen med det samme! Coaching er ikke terapi, og der skal ikke rodes op i ubehagelige følelser, som kan være svære at få samlet op på igen. I coaching skal der være fokus på fremdrift, og kemien skal være i orden. Det skal med andre ord føles godt at blive coachet!

God fornøjelse med din coaching!

Sådan kommer du videre
Du kan læse mere om Teknologisk Instituts tilbud inden for coaching af ledere på her.
Du kan også læse mere om vores coachinguddannelse "Resultatorienteret coaching" her.