3D-print hjælper iværksætter fra idé til færdigt produkt

Kristian Rand Henriksen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 12 62.

3d print

3D-print hjælper iværksætter fra idé til færdigt produkt

Foto: Natural Greenwalls

Når man, som iværksætter, går med tanker om at udvikle et unikt produkt, kan 3D-print, også kaldet Additive Manufacturing, være en stor hjælp. Det erfarede direktør Ulrich Grønning, da han gennem Teknologisk Institut fik printet en prototype af sit nye produkt, Natural Greenwalls. 

Da Ulrich Grønning fra Grønning Plantemiljø i 2013 skulle realisere sin idé om at fremstille en helt ny type vertikal plantevæg, manglede han en måde at visualisere sine tanker.

- Jeg vidste hvilket slutprodukt, jeg ville have, men ikke helt hvordan det skulle opbygges.
Derfor skulle jeg finde nogen, der kunne hjælpe mig med at synliggøre mine tanker og få det omsat til en prototype, siger Ulrich Grønning.

Han kontaktede derfor Teknologisk Institut med sin ide for at få en hjælpende hånd med udvikling af koncept og design. Forud for printningen videreudviklede instituttets specialister konceptet med et manuelt design, der senere blev omsat til en 3D-tegning. Ud fra tegningen printede specialisterne de enkelte potter, som Ulrich Grønning løbende kunne tage med hjem og teste i praksis.

- Efter at have udviklet konceptet og tegnet det mulige design lavede vi flere forskellige print undervejs, som vi løbende evaluerede sammen med kunden, så han kunne tage det endelige produkt med til producenten, fortæller konsulent Thor Bramsen, der ser mange fordele i teknologien. 

- 3D-print er utrolig stærkt som redskab i produktudvikling, og det er en kæmpe fordel for kunden, at man ikke behøver den store tekniske indsigt for at byde ind med forslag til forbedringer.

Siden har Ulrich Grønning haft stor succes med sine plantevægge, som både er blevet solgt i Norge, Sverige og Holland, og han er i dag glad for, at han lod 3D-teknologien hjælpe til i udviklingen af hans produkt:

- Det var smart, fordi jeg kunne efterprøve funktionaliteten af de enkelte dele. Når man, som jeg, ikke er vant til at kigge på tegninger, så er det enormt praktisk at stå med noget i hånden, som man kan forholde sig til. En tegning kan man jo ikke efterprøve. Så jeg laver slet ikke noget uden 3D-print længere. Det har været et rigtig godt værktøj, siger han.

Teknologisk Institut råder over syv forskellige 3D-printere, der håndterer en lang række materialer, blandt andet Titanium, Rustfrit Stål og Nylon. Foruden produktudvikling laver instituttet også direkte 3D-produktion, hvor det færdige emne leveres direkte til slutbrugeren.

Yderligere oplysninger
Kontakt konsulent Thor Bramsen, Teknologisk Institut, thbr@teknologisk.dk, Mobil: 72 20 28 44.