Robotdrevet produktionsanlæg giver fordele for både miljø og medarbejdere

Kurt  Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 11.

Robotdrevet produktionsanlæg - HOUNÖ

Robotdrevet produktionsanlæg giver fordele for både miljø og medarbejdere

Teknologisk Institut har udarbejdet 4 rapporter om FN's 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling på baggrund af interview med direktører og ledere fra 600 danske virksomheder. Undersøgelsen stiller skarpt på danske virksomheders kendskab til de 17 verdensmål og undersøger, i hvilket omfang og hvordan danske virksomheder arbejder med verdensmålene. Som en del af rapporterne har vi zoomet ind på 11 cases, hvor virksomhederne fortæller om deres arbejde med verdensmålene og bæredygtighed:

Teknologisk Instituts eksperter i robotteknologi har samarbejdet med HOUNÖ om at automatisere dele af HOUNÖs produktionsanlæg i Randers. HOUNÖ er gennem årene vokset fra at være en lille leverandør af ovnløsninger til en global virksomhed. I dag sælger HOUNÖ ovnløsninger til hoteller, restauranter, supermarkeder, hospitaler, servicestationer, krydstogtskibe m.m.

Beslutningen om at automatisere dele af produktionen udspringer af HOUNÖs produktionsstrategi samt arbejde med De 17 Verdensmål. Her står særligt det 12. Verdensmål omhandlende ”ansvarligt forbrug og produktion” højt på dagsordenen.

Kim Merrild Thuesen, Director of Supply Chain Management hos HOUNÖ, nævner i denne forbindelse flere positive forhold ved automatiseringen. Først og fremmest har HOUNÖ opnået en kraftig reduktion af sit CO2-aftryk ved at automatisere produktionen – CO2 som blandt andet ville have været brugt på at fragte lastbiler til og fra den gamle leverandør i Sydeuropa. Den transport undgår de helt i dag. Derudover har automatiseringen bidraget til, at der er færre monotone og farlige arbejdsgange for medarbejderne i produktionsanlægget i Randers.

Teknologisk Institut har i denne sammenhæng hjulpet HOUNÖ med at optimere og udvikle automatiseringen. Her fremhæver Kim Merrild Thuesen et forløb med backsourcing af en robotsvejsecelle:

- Som en del af denne efterfølgende proces skal svejsningerne afrenses. Det er en uhensigtsmæssig proces for medarbejderne, og det er derfor, vi har søgt at automatisere den. Det var en kompliceret proces at automatisere afrensningen, men det har Teknologisk Institut hjulpet os med.

Et faktum som Kim Merrild Thuesen kan se en stor værdi i, både fordi det spiller godt sammen med det 12. Verdensmål, men også fordi det forbedrer medarbejdernes arbejdsgang.

Hvis man gerne vil i gang med at arbejde med Verdensmålene, er det en god idé at fokusere på de 2-3 af de 17 mål, som skaber værdi for ens forretning og kunder, forklarer Kim Merrild Thuesen:

- Find ud af præcist, hvad det er, som betyder noget for dine kunder og få det omsat til noget, der kan skabe en konkurrencemæssig fordel. Overvej derudover at søge ekstern hjælp til at få tingene eksekveret målrettet og fokuseret.

Læs også om andre eksempler på virksomheders arbejde med verdensmål