4C-Packing - Programmet

Iver Allan Juel

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 16 12.

4C-Packing - Programmet

4C-Packing er udviklet som et værktøj til anvendelse i forbindelse med proportionering af beton. 4C-Packing beregner pakningen af tilslag, men kan principielt benyttes til at beregne pakningen af et vilkårligt partikelssytem under forudsætning af, at tyngdekraften er dominerende (ingen betydende overfladekræfter). 4C-Packing kan også benyttes til at finde den tilslagskombination, som bedst matcher en foretrukken kornkurve.

4C-Packing bruges til at finde den kombination af tilslag, som giver den bedste pakning af tilslagsskelettet og samtidig de bedste egenskaber og økonomi. Tæt pakning af tilslaget gør, at betonen kan blandes med et minimum af pasta og derfor et minimum af cement. Lavt pastaindhold er fordelagtigt for betonegenskaberne, f.eks. giver det mindre svind og varmeudvikling, ligesom betonen vil være økonomisk og miljøvenlig.

4C-Packing er baseret på “the linear packing model”, og der tages højde for “loosening effect” og ”wall effect”. Input-parametre for det individuelle tilslag er kornkurve, densitet og egenpakning.