Anne-Lise Høg Lejre er ny direktør for Produktion ved Teknologisk Institut - 2013

Anne-Lise Høg Lejre

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 16.

Anne-Lise Høg Lejre er ny direktør for Produktion ved Teknologisk Institut - 2013

Anne-Lise Høg Lejre har et klart mål med at takke ja til at være direktør for Teknologisk Instituts nye division Produktion: Sammen med divisionens 85 medarbejdere vil hun bredt ud til flere tusinder af danske fremstillingsvirksomheder og løfte deres innovationskraft og styrke produktionen.     

46-årige Anne-Lise Høg Lejre har masser af opbakning til at arbejde for at skabe vækst for fremtidens produktion i Danmark. Teknologisk Instituts adm. direktør Søren Stjernqvist karakteriserer hende som en åben, positiv og vellidt leder med et stort netværk og et fantastisk talent for at mestre samarbejdets kunst og skabe værdi for industrien.

- Der er et stort behov for en massiv indsats for at styrke danske fremstillingsvirksomheders konkurrenceevne, og derfor har vi valgt Anne-Lise Høg Lejre til at stå i spidsen for dette arbejde, da hun tidligere har bevist, at hun har et godt indgreb med små som store virksomheder, fortæller adm. direktør Søren Stjernqvist og tilføjer: Hun kan få selv det mest komplicerede projekt og samarbejde til at glide.

Anne-Lise er en kapacitet inden for avanceret materialeteknologi, medicoteknologi og nanoteknologi, fortæller professor Jesper de Claville Christiansen fra Aalborg Universitet, der gennem mange år har haft et tæt samarbejde med hende i en række forskningsprojekter, både nationale og store EU-projekter:

- Hun har en enorm troværdighed, for hun gør, hvad hun siger. Hun udviser rettidig omhu og har altid styr på sagerne. Hun er kendt for at være hårdtarbejdende, resultatorienteret og dygtig, og hun nyder stor personlig og faglig respekt blandt samarbejdspartnere både fra den nationale og europæiske industri såvel som på mange universiteter i verden, siger Jesper de Claville Christiansen og fortsætter: Anne-Lise har en rigtig god forståelse for, at mennesker er forskellige og kræver forskellige rammer for at yde det optimale.

Anne-Lise Høg Lejre

Anne-Lise Høg Lejre tiltrådte den 1. januar 2013 som Teknologisk Instituts direktør for den nye division Produktion. Hun har været ansat på Teknologisk Institut siden 1991. Her har hun været centerchef for Plastteknologi siden 2002.

Direktørtitlen er velfortjent
Direktørudnævnelsen er ikke kommet bag på medarbejderne i Plastteknologi, som Anne-Lise har været centerchef for i de sidste ti år. Hun forlader et veldrevet og robust center, hvor medarbejdertrivslen er i top, og hvor den kommercielle omsætning er forøget med 18 procent i 2012 sammenlignet med forrige år. 

- Blandt hendes største styrker er, at hun er en knivskarp strateg og i sandhed mestrer den multidisciplinære faglighed, som bliver en stadig mere central del af det industrielle forretningsmiljø. Derudover er hun altid en god sparringspartner for os medarbejderne og har en speciel evne til altid at se muligheder fremfor begrænsninger. Det er ikke underligt, at hun gang på gang har fået topkarakterer som leder i Instituttets interne medarbejderundersøgelser, siger samstemmende sektionsleder for forretningsudvikling Mads Kogsgaard Hansen og faglig leder Naseem Theilgaard fra Teknologisk Institut, der er enige om, at udnævnelsen er velfortjent.

Anne-Lise indledte karrieren i laboratoriet med den hvide kittel på tilbage i 90’erne, hvor plast- og biokompatibilitet var blandt nøgleordene i en branche, som hun har været i tæt kontakt med, lige siden hun efter sit første job hos Carlsberg kom til Teknologisk Institut i 1991. Hun testede blandt andet forskellige materialeløsninger til øredræn og var stærkt medvirkende til opbygningen af Instituttets videnskabelige styrkeposition inden for antibakterielle overflader til medicinsk udstyr og udvikling af knogleimplantater – en indsats der blev en forløber for meget af det, som medarbejderne i Plastteknologi arbejder med i dag.

Gennem årene er det også blevet til en række videnskabelige artikler om polymermaterialers viskositet og overfladeegenskaber samt nanokompositters krybeegenskaber. Og i de sidste fire år har hun ledet nationale og internationale forsknings- og udviklingsprojekter inden for nanokompositter.

I dag er hun medlem af flere interessegrupper inden for teknologi og innovation, herunder Den strategiske styregruppe inden for Velfærd i Syddanmark og Medicoindustriens policygruppe for teknologi, innovation og uddannelse. Hun sidder ligeledes i Presafes ekspertkomité og Plastpanoramas redaktionskomité. Anne-Lise er således blevet godt klædt på til fremover at stå i spidsen for den overordnede ledelse af Teknologisk Instituts tre centre inden for divisionen Produktion: Nano- og Mikroteknologi, Måling og Kvalitet samt Robotteknologi.

Anne-Lise vil uden tvivl få succes som direktør ikke kun i de store sammenhænge men også i de ’små’ situationer, påpeger samarbejdspartner Jesper de Claville Christiansen:

- Anne-Lise kan finde på at hente mig i lufthavnen eller på Taastrup station, så jeg ikke skal tage en taxa. Tiden i bilen går så med en god og frugtbar snak. Jeg tror, at man skal lede længe efter at finde en leder med samme overskud som Anne-Lise.

Fakta
Anne-Lise Høg Lejre er 46 år og uddannet akademiingeniør i kemi ved Danmarks Ingeniørakademi i 1990. Hun har en HD uddannelse fra Handelshøjskolen i København fra 1995 og en lederuddannelse fra Harvard Business School (General Management Program) i 2012.
Hun er landmandsdatter og født og opvokset ved Randers Fjord på en slægtsgård fra 1600-tallet men bor i dag i Greve uden for København sammen med sin mand og deres to voksne børn.