Co-creation skal skabe optimale IoT-løsninger i sundhedssektoren

Nina Ritter Nielsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 13 61.

Co-creation inden for IoT

Co-creation skal skabe optimale IoT-løsninger i sundhedssektoren

Borgerinddragelse i udviklingsprocessen rummer et stort uudnyttet potentiale for at skabe nye funktionelle og efterspurgte løsninger
 

Nanoteknologi, bioteknologi, IoT og kunstig intelligens er eksempler på strategiske nøgleteknologier med stort samfundspotentiale. Fordi de netop har fokus på at løse nogle af samfundets største udfordringer, er det vigtigt med brugerinddragelse allerede i udviklingsprocessen. I det EU-finansierede projekt SocKET arbejder vi med at tilpasse udviklingen af nøgleteknologier til samfundets værdier og behov.

– Vi ønsker at optimere vilkårene for co-creation mellem industrien, forskere, eksperter, slutbrugere og borgere, bl.a. gennem at udvikle værktøjer, der gør det nemt at inddrage borgerne, når man udvikler. Co-creation er en form for samarbejds-innovation: Partnere med forskellige fagligheder og kompetencer deler idéer og udvikler nye koncepter sammen. I SocKET fokuserer vi på tre anvendelsesområder: cirkulær økonomi, elektronisk sundhed (eHealth) og industriel automatisering, siger Nina Ritter Nielsen, specialist på Teknologisk Institut.

Co-creation inden for IoT

På Teknologisk Institut fokuserer vi på eHealth, som er et marked i hastig vækst. IoT-løsninger til personlige wearables har længe været en legeplads for nye og innovative sensorløsninger. Løsningerne kan bl.a. måle puls, åndedræt, iltmætning og hjerterytme. Vi ser også mere og mere, at IoT-løsninger finder vej igennem det danske sundhedssystem og derved frigør nogle varme hænder.

– I Danmark har vi en stærk sundhedssektor med værdifuld viden om implementering af state-of-the-art-diagnostik. Den danske befolkning er blandt de bedste i verden til at tage ny teknologi til sig. Kombineret med en stærk sundhedsindustri har vi gode forudsætninger for at gøre Danmark til et foregangsland indenfor eHealth, siger Nina Ritter Nielsen.

Workshops om e-Health

Teknologisk Institut inviterer danske virksomheder inden for e-Health til at deltage i tre gratis workshops med fokus på at bringe nye eHealth-produkter på markedet. Her bringer vi virksomheder og sundhedspersonale sammen med borgerne. Målet er at fremme udviklingsprocessen og øge chancen for, at løsningen bliver accepteret af alle parter. Samtidig håber vi, at mødet kan inspirere til nye ideer og fremtidige produkter.

samskabelse på tværs af professioner

Tilmeld dig gratis nu, og lad os guide dig gennem vores SocKET-laboratorie indenfor eHealth. Tilmelding sker ved at skrive til Nina Ritter Nielsen på nrn@teknologisk.dk. De tre workshops foregår på Teknologisk Institut i Høje Taastrup i perioden oktober 2021 - maj 2022.