Danfysik tilbage i partikelterapiens elite - 2012

Henrik Steen Andersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 75.

Danfysik tilbage i partikelterapiens elite - 2012

Danfysik logo forskudt

Danfysik overtog pr. 1. september 2012 medarbejdere og opgaver fra Siemens' partikelterapiafdeling i Jyllinge.

Hermed øgedes medarbejderstaben med en tredjedel til ca. 100 medarbejdere. Den første opgave for det nye hold bliver at gennemføre installation, indkøring og kommissionering af ét af verdens mest avancerede partikelterapianlæg i Shanghai.

Det er et led i Danfysiks strategi at udnytte vore stærke kompetencer inden for acceleratorteknologi på healthcare markedet og specifikt til kræftbehandling, hvor der er stigende investeringsaktivitet, ikke mindst i Fjernøsten, siger Bjarne Roger Nielsen, adm. direktør i Danfysik A/S.

Danfysik, som er et datterselskab til Teknologisk Institut, har en stærk position på det globale marked inden for accelerator-, magnet- og strømforsyningsteknologi, og hos Teknologisk Institut glæder man sig over forretningsudvidelsen.

  • Danfysik har vist meget flotte resultater de seneste år. Med endnu en forøgelse inden for deres unikke spidskompetence står de endnu stærkere, og vi deler deres forventninger til denne globale behandlingsform, udtaler adm. direktør Søren Stjernqvist.

Partikelterapi er på vej til den danske hospitalsverden, ligesom både hospitaler i resten af Europa, USA, samt Kina har taget behandlingsformen til sig i takt med, at forskningen på området udvides. Fordelen ved partikelterapi er, at man kan strålebehandle kræftcellerne præcist og effektivt, men samtidig skåne det omkringliggende væv. Det gør det muligt at behandle svulster, der er særligt følsomme for bestråling – det kan f.eks. være svulster i hjerne, rygmarv, øjne, lunger eller lever.

Danfysik har tidligere leveret acceleratorsystemer til brug i netop behandling af kræftpatienter.

  • Der er stor aktivitet på partikelterapi området, og da acceleratorer og udstyr til partikelterapi er noget, vi har arbejdet med før, og noget vi forventer os meget af, er det oplagt for os at dyrke det yderligere. Samtidig er det da en glæde, at vores teknologi bruges direkte til gavn for mennesker, siger Bjarne Roger Nielsen.

Danfysik A/S er en af de førende leverandører af højteknologisk partikelaccelerator udstyr til anvendelse indenfor forskning, healthcare og industri. Vi afsætter vore produkter og ydelser globalt. Organisationen omfatter 100 medarbejdere, hvoraf ca. halvdelen er ingeniører og fysikere. Danfysik er et helejet datterselskab af Teknologisk Institut og er beliggende i Taastrup på moderselskabets adresse. Læs mere om Danfysik på www.danfysik.com.