De Skjulte Helte og Digitalisering af Virksomheden

Stig Yding Sørensen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 04.

Billed fra Sculptures by the Sea i foråret 2013 i Aarhus

De Skjulte Helte og Digitalisering af Virksomheden

En betydelig del af de mellemstore danske fremstillingsvirksomheder kan karakteriseres som ”De Skjulte Helte”.

De Skjulte Helte er virksomheder, som har klaret sig godt i både vækstperioder og krisetider og udgør den danske "mellemklasse". Årsagen hertil er en forretningsmodel, som bygger på et stærkt markedsfokus og proaktiv handling overfor ændringer i marked og teknologi, kundetilpasning og kundeservicering og inddragelse af medarbejdere, hvilket danner basis for en stærkere økonomisk performance end andre virksomheder

Læse mere om De Skjulte Helte i rapporten De Skjulte Helte – Produktivitetssucceser i Dansk Industri.

Vi har nu undersøgt, hvordan De Skjulte Helte har inddraget digitalisering i udviklingen af deres virksomhed.

Undersøgelsen viser, at De Skjulte Helte i langt overvejende grad fokuserer deres digitale omstilling internt i virksomheden og i langt mindre grad på en digital omstilling bagud og fremad i værdikæden. De Skjulte Helte har især fokus på at anvende digitale systemer i forbindelse med udvikling af nye produkter og produktionsprocesser end de såkaldte ”Kernevirksomheder”. Dette skal ses i lyset af, at De Skjulte Helte er mere innovative end andre virksomheder.

Download rapporten, hvor sammenhængen mellem digitalisering og økonomisk performance også er undersøgt: 

 

Rapporten er udarbejdet som et led i resultatkontakten ”Factory in a day”, der er støttet af  Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte under Uddannelses- og Forskningsministeriet.