Fire vindere til byggeri af passivhuse fundet

Mette Glavind

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 22 20.

Fire vindere til byggeri af passivhuse fundet

Nu er der sat navn på de fire vindende konsortier, der skal opføre i alt 12 superlavenergiboliger som en del af udviklingsprojektet ’Sunshine House’.
Der er tale om rækkehusbyggeri i to plan opført efter det såkaldte passivhuskoncept. Konsortierne skal hver opføre 3 af i de 12 boliger i Dalbygård i den sydlige udkant af Kolding.

Passivhuse

Forud for afgørelsen er gået en længere proces, hvor 8 konsortier i foråret 2008 blev prækvalificeret til at afgive tilbud. Den afgørende budrunde havde afleveringsfrist 31. oktober 2008, og efter grundig votering har projektets dommerpanel nu offentliggjort navnene på de fire vindere, som er:

 • Unit House - BM Tag A/S, Prisme Arkitekter og Bascon. Projektleder: Mogens Madsen (BM Tag)
 • BM Tag House - BM Tag A/S og AI Gruppen. Projektleder: Mogens Madsen (BM Tag)
 • eeC-living - Årstiderne Arkitekter, Grontmij/Carl Bro, Ellehauge & Kildemoes og Hassing Huset. Projektleder: Trine Vermund Andersen, Årstiderne Arkitekter
 • Ever House - KLH Scandinavia AB, Dissing + Weitling, Gitte Juul Arkitekter og Battle-McCarthy Ltd. Projektleder: Jesper Nielsen, Dissing + Weitling.

Begrundelsen for valget af de vindende konsortier er, at de tilbyder industrialiserede passivhuse som:

 • Arkitektonisk og indretningsmæssigt er optimale for det danske marked
 • Tilbyder variation i størrelse og indretning
 • Fremstilles på fabrik under kontrollerede forhold
 • Opfylder passivhus-kravene til energiforbrug
 • Har et stort markedspotentiale i Danmark og det øvrige Skandinavien
 • Er cost effektive og prismæssigt kan konkurrere med almindelige boliger

Passivhuse klar til klimatopmøde
Planen er, at de fire konsortier afslutter projekteringsarbejdet ultimo februar måned 2009. Og den 6. november 2009 skal samtlige 12 boliger være klar til udstilling i forbindelse med den internationale klimakonference COP15 til december 2009 i København.

Bag ’Sunshine House’ står Nordicom A/S, Teknologisk Institut og VIB – Videnscenter for Industrielt Byggeri. Målet med ’Sunshine House’ projektet er at:

At få flere bud på et præfabrikeret superlavenergi rækkehus, der senere vil kunne masseproduceres

 • At udbrede tankerne bag begrebet passivhus og byggeprincipperne herfor nationalt og internationalt
 • At sprede den viden, der opnås ved dette projekt til alle dansk byggeris parter med henblik på at højne bevidstheden om energirigtigt byggeri

Internationalt netværk om industrialiseret byggeri
Parallelt med ’Sunshine House’ projektet har Teknologisk Institut i samarbejde med Dansk Eksportråd opbygget et internationalt markedsnetværk om industrialiseret byggeri med adgang til 13 udenlandske markeder. Netværket skal bygge bro og styrke forretningsforbindelser inden for Industrialiseret byggeri i Danmark og i udlandet.

Medlemmer af netværket tilbydes blandt andet studieture til udlandet med virksomhedsbesøg, seminarer, eksportfremstød, matchmaking event mellem danske virksomheder og potentielle samarbejdspartnere, gå-hjem-møder, markedsstatistik og adgang til det IT-baserede analyseværktøj Globalize. En studietur til München den 12.-14.januar er den første aktivitet i markedsnetværket, hvor fokus blandt andet vil være på industrialiserede passivhuse i Tyskland.

Se også: www.sunshinehouse.dk