Forbedret kvalitet af emulgerede fødevarer

Simon  Hvid

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 35 58.

Emulgatorer

Forbedret kvalitet af emulgerede fødevarer

Teknologisk Institut kan hjælpe dig med at forbedre kvaliteten og forlænge holdbarheden af emulgerede fødevarer. Via vores viden om emulsioner og tests af disse kan du optimere dine opskrifter, så du undgår faseseparation i forbindelse med produktudvikling eller optimering af fødevarer, der indeholder vegetabilsk olie og fiskeolie. Det kunne være salatdressing, is, mayonnaise eller saucer. Dette opnås ved at optimere stabiliteten af emulsionerne, så du imødekommer forbrugernes forventninger til produktets kvalitet.

Teknologisk Institut kan hjælpe dig med

  • Emulgering af fiskeolie og vegetabilsk olie.
  • Identifikation af egnede naturlige og / eller syntetiske emulgatorer.
  • Estimat af holdbarhed (fx stabiliteten af ​​o/w-emulsionerne vs. pH eller temperatur).
  • Måling af oxidativ stabilitet (fx ved differentiel scanningskalorimetri) og oxidationsinduktionstid.
  • Fysisk-kemisk karakterisering af fedtindhold.
  • Analyse af partikelstørrelse, partikelladning og viskositet.
  • Analyse af termisk adfærd.
  • Rådgivning om processen af emulgerende fødevarer.

Fakta om emulsion

En emulsion er en blanding af to ikke blandbare væsker, som fx olie og vand, der blandes ved hjælp af et emulgeringsmiddel. Fødevarer som fx mælk, salatdressing, is, mayonnaise og saucer (fx bearnaise) betragtes som emulsioner. Disse produkter kræver naturlige eller syntetiske emulgatorer for at forhindre faseseparation.

Cases

Vi kan for eksempel hjælpe dig med at emulgering af flerumættede fedtstoffer (fx omega-3 eller fiskeolie) i vand for derved at undgå faseseparation. Dette er ikke kun relevant for udviklingen af ​​nye fødevarer beriget med eksempelvis omega-3, men også for producenter af fødevareprodukter, der indeholder vegetabilsk olie såsom fx salatdressing, mayonnaise og saucer.