Fremtidens kompetencekrav til administrative medarbejdere

Annemarie  Holsbo

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 26 44.

Kvinde arbejder ved computer

Fremtidens kompetencekrav til administrative medarbejdere

Hvilke kompetencer prioriterer kommunerne hos administrative medarbejdere? Det satte Teknologisk Institut fokus på i en undersøgelse for HK Kommunal og Kommunernes Landsforening. Undersøgelsen kortlagde fremtidige kompetencekrav til faget og identificerer de fem vigtigste jobprofiler.

Effektivisering og digitalisering stiller nye krav til kommunale medarbejdere. Det satte Teknologisk Institut i 2015 fokus på i en omfattende undersøgelse om fremtidens kompetencekrav til administrative medarbejdere i kommunerne.

Analyse og Erhvervsfremme - hvem er vi?

Udviklingstendenser afgør fremtidens kompetencekrav
Undersøgelsen var baseret på interview med ledere og medarbejdere fra tre kommuner. Sideløbende gennemførte vi en online-survey med ledere fra alle landets kommuner og analyserede eksisterende litteratur om administrativ faglighed.

Lederne blev bedt om at vurdere, hvilke udviklingstendenser der ville få størst betydning for den administrative faglighed frem mod 2020. Samtidig kom de med bud på, hvilke kompetencer der ville være afgørende for den administrative medarbejder fremover.

Samarbejdsvillig og stærk til IT
Rapporten stillede skarpt på fremtidens administrative faglighed via fem kompetenceprofiler. Fælles for de fem profiler var, at deres vigtigste kompetencer var organisationsforståelse, kommunikation på digitale platforme og fleksibilitet.

Med kompetenceprofilerne i hånden kunne medarbejdere styrke deres kompetencer, mens ledere kunne skrive skarpere stillingsopslag og finde optimale match til ledige stillinger. Samtidig kunne uddannelsesinstitutioner i højere grad matche uddannelserne med arbejdsmarkedets behov.

Læs om de fem kompetenceprofiler i rapporten
Morgendagens administrative medarbejder i kommunerne - Fremtidens kompetencer i en effektiviseringstid

Samfundsfaglig indsigt kombineret med teknologisk specialistviden
Teknologisk Institut har gennem årene lavet kompetenceanalyser både nationalt og internationalt. Vores kunder tæller bl.a. EU-kommissionen samt danske ministerier, kommuner, regioner og interesseorganisationer.

Vores særlige styrke er samfundsfaglig indsigt kombineret med teknologisk specialistviden.

Læs mere om kompetenceanalyser