IceBlue udvikler sundhedsfremmende ingredienser fra alger

Mia Fiilsøe Falkeborg

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 50.

Billede fra Iceblue test

IceBlue udvikler sundhedsfremmende ingredienser fra alger

Sammen med internationale partnere udvikler Teknologisk Institut metoder til at udvinde funktionelle ingredienser fra alger. Resultaterne tæller indtil videre et naturligt blåt farvestof og innovative is.

De multifunktionelle spirulina-alger er omdrejningspunkt for projektet IceBlue. Her har vi tidligere kigget på algen som kilde til naturligt blå farvestof, der har stort potentiale som afløser for de syntetiske blå farver, der i dag anvendes i fødevarer. Nu er vi nået til næste skridt i projektet: At teste mikroalgen som ingrediensens i is og bolcher.  

– Vores rolle er at udvikle teknologier, der kan sikre, at de sundhedsfremmende og funktionelle ingredienser i algen kan anvendes bredt i fødevarer. Det er teknologier såsom ekstraktion, tørring og formulering af algen til nye ingredienser, vi arbejder med. Derudover skal vi afprøve, hvordan ingredienserne kan anvendes i forskellige fødevarer, siger Mia Fiilsøe Falkeborg, seniorspecialist ved Teknologisk Institut.

Økologi er målet

I løbet af projektet har vi afprøvet forskellige muligheder for anvendelsen af spirulina-algen, og   partnerne er enige om, at de nye ingredienser har stort potentiale i fødevarer.  Spirulina har ikke kun potentiale som blå farve, men også som kilde til en række sundhedsfremmende ingredienser, blandt andet vitaminer og mineraler.

– De udfordringer, vi arbejder med, er primært relateret til ingrediensernes smag og deres funktionelle egenskaber, eksempelvis pulveringrediensers håndterbarhed og holdbarhed. Samtidig er det et klart mål med projektet at udvikle en økologisk produktion af spirulina-algen på Island, siger Mia Fiilsøe Falkeborg. 

Projektets partnere tæller Teknologisk Institut, islandske Vaxa Technologies og Matís. Desuden deltager de to danske fødevarevirksomheder Skarø Is og Sømods Bolcher. Hos dem afprøver vi de nye ingredienser i deres produkter og vurderer egenskaberne. 

Projektet er et Eurostars-projekt støttet af Innovationsfonden.