International UN-certificering af emballager til farligt gods – Udføres som one-stop shopping på Teknologisk Institut

Morten  Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 31 66.

International UN-certificering af emballager til farligt gods – Udføres som one-stop shopping på Teknologisk Institut

Hurtigt og effektivt ‐ En myndighed skal også være serviceminded

Teknologisk Institut er ikke alene et velkendt dansk teknologisk serviceinstitut, der i mere end 100 år har været de små og mellemstore virksomheders foretrukne kilde til teknologisk innovation. Teknologisk Institut, Plast og Emballage også den officielle danske myndighed, når virksomheder skal have internationalt godkendte emballager til farlige stoffer efter UN’s regler. Fra starten i 1952 indtil 1989 var Teknologisk Institut et almindeligt prøvningslaboratorium for UN‐typegodkendelse af emballager til farligt gods.

Det betød, at prøvningsrapporten skulle sendes til 4 forskellige danske myndigheder, før virksomhederne havde en godkendelse. Det var tidskrævende og krævede stor administration både hos virksomhederne og i ministerierne og styrelserne. Derfor blev alle 4 myndigheder enige om i 1989, at de ville godkende og kontrollere Teknologisk Institut til at være den officielle myndighed.

For virksomhederne betyder det, at man kan stille med sin emballage ét sted og få gennemført prøvning, godkendelse og certificering i kun én operation. Det betyder en hurtig forretningsgang, som mange virksomheder fra både Danmark og udlandet nu benytter sig af.

Selvom Teknologisk Institut er blevet en myndighed, så har det ikke ændret på vores serviceindstilling. Instituttet har stadig den holdning, at kunderne skal vælge vores service, fordi vi altid hjælper kunden med at finde et emballagedesign, der kan godkendes, og at vi er fleksible til hurtigt at kunne starte prøvningen.

Emballager til farligt gods

I Danmark har vi tillige fundet frem til et fleksibelt system for godkendte emballager, der forenkler prøvningsomfanget ved materialeskift gennem selektiv prøvning og løbende kontrol. Det er en grundlæggende dansk holdning, at vores myndigheder også skal være smidige og servicemindede.

Vi hører især fra vores udenlandske kunder, at vi tillige ofte har løst opgaven, inden vores kolleger har nået at sende et tilbud, samt at vores samlede priser trods valutasvingninger og krise er fair. Da certificering ofte er sidste station på vej til markedet, er Nordeuropas bedste lead‐time vor konstante ambition.

 

Forretningsleder Morten Pedersen ‐ mobil +45 72 20 31 66, e‐mail: mop@teknologisk.dk

Seniorkonsulent Søren Henriksen ‐ mobil +45 72 20 31 68, e‐mail: snh@teknologisk.dk

Seniorkonsulent Mogens Buch ‐ mobil +45 72 20 15 83, e‐mail: mob@teknologisk.dk