Juan Farré overtager posten som administrerende direktør for Teknologisk Institut

Annemarie Drasbæk Søgaard

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 20 70.

Juan - 1920x1280

Juan Farré overtager posten som administrerende direktør for Teknologisk Institut

Pressemeddelelse publiceret den 30. juni 2020.

Teknologisk Institut, Danmarks førende innovationsinstitut med 1100 medarbejdere, har meddelt, at Søren Stjernqvist i efteråret ønsker at fratræde som administrerende direktør efter 20 år i stillingen og 39 år i organisationen. Søren Stjernqvist fortsætter på posten, indtil Juan Farré tiltræder som ny administrerende direktør den 1. oktober 2020.

Juan Farré kommer fra en stilling som CTO i FORCE Technology. Han er kommercielt orienteret, politisk vidende, international i sit virke og har dybdegående indsigt i GTS-systemet, som er Teknologisk Instituts DNA. Ud over jobbet som Group CTO hos FORCE Technology har Juan Farré tidligere været CEO hos Delta, Ernitec og NKT, samt Vice-President for Global Sales hos NetTest. Juan Farré har desuden en PhD fra DTU i Optical Communication Systems.

Teknologisk Institut har igennem mere end 100 år styrket danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og medarbejdernes faglige ekspertise. Gennem innovative resultater skaber Teknologisk Institut værdi for erhvervslivet i et internationalt samarbejde med virksomheder og universiteter. Med mange faglige kompetencer samlet ét sted og med udstyr og laboratorier i verdensklasse, udvikler Teknologisk Institut viden, teknologier, metoder og produkter til gavn for dansk erhvervsliv og samfund.

Bestyrelsesformand, Teknologisk Institut, Jens Maaløe udtaler:
”Juan Farré kommer med en viden, som, vi i bestyrelsen tror på, kan styrke og udvikle Instituttet. Den udvikling skal ske i tæt samspil med de førende danske virksomheder, organisationer og internationale partnere i forståelse for den GTS-rolle, som Teknologisk Institut varetager i forhold til ministerier, styrelser og de politiske målsætninger for Danmark.

Juan Farré har med sin brede erfaring skabt gode resultater indenfor dansk erhvervsliv og innovationssystemet. Han kommer med en faglig og forretningsmæssig ballast, der vil være med til både at udvikle og ruste Teknologisk Institut til også fremover at styrke dansk erhvervsliv og samfund gennem ny teknologi.

Teknologisk Institut er en solid virksomhed, der i mange år har været kompetent ledet af Søren Stjernqvist.
Vi vil gerne i bestyrelsen takke ham for en stor indsats, hvor han har bragt Instituttet ind i en ny teknologisk tidsalder og sikret en sund og stabil udvikling, som også er blevet cementeret i den seneste samfundskrise, hvor Teknologisk Institut fortsat står stærkt. Der er således et rigtig godt fundament for videreudvikling, og vi glæder os til det fremtidige samarbejde med Juan Farré, der skal bringe Instituttet ind i fremtiden til gavn for dansk erhvervsliv.”

Juan Farré udtaler:
”Menneskene og samarbejdspartnere bag Teknologisk Institut har over et århundrede, dag efter dag, skabt og implementeret innovative teknologiske løsninger, som styrker virksomhederne i Danmark.
Som aldrig før har vi behov for at løse udfordringerne bag den grønne omstilling, FN’s 17 Verdensmål og den digitale transformation. Som GTS-institut er Teknologisk Institut unikt positioneret til at bidrage til et endnu mere sammenhængende innovationssystem i Danmark. Dette vil ske i endnu tættere dialog med virksomhederne, organisationerne og internationale partnere.

Jeg glæder mig til at blive en del af denne helt igennem leveringsdygtige og veldrevne virksomhed. Det er et privilegium at overtage stafetten efter Søren Stjernqvist, som har sat barren så højt… og er lykkedes."

Afgående direktør Søren Stjernqvist udtaler:
”Teknologisk Institut spiller en nøglerolle i det danske innovationssystem med en stærk position i dansk erhvervsliv og med sit bidrag til virksomheders teknologiske udvikling inden for bl.a. produktion, materialer, energi og life science. Jeg har været glad for og stolt over gennem mange år at være administrerende direktør for et Institut med en høj diversitet og et særligt DNA. Dette DNA og den ånd, der gennemsyrer virksomheden skyldes ikke mindst Instituttets medarbejdere.

I den seneste tid med Corona-krise har medarbejderne på alle måder med initiativ, drivkraft og ansvarlighed bidraget til, at Instituttet fortsat står stærkt i det danske landskab. Dette kombineret med et unikt og højt videnniveau lover godt for den fremtidige udvikling af Teknologisk Institut. Det glæder mig, at Juan Farré overtager posten som administrerende direktør og kommer med en bred erfaring, som vil bidrage til, at Instituttet fortsat vil styrke innovationen og tilføre afgørende nye teknologier til dansk erhvervsliv."

Søren Stjernqvist
Søren Stjernqvist, afgående adm. direktør, Teknologisk Institut, pr. 1. oktober 2020.

Yderligere oplysninger
Personalechef Annemarie Drasbæk Søgaard, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2070,
mail: aks@teknologisk.dk.