Kabelrobotter i samarbejde med Fraunhofer IPA

Jacob  Kortbek

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 11 52.

Solceller bliver anbragt af en kabelrobot

Kabelrobotter i samarbejde med Fraunhofer IPA

Moderne produktionsvirksomheder efterspørger i stigende grad robotteknologi, der kan nedbringe cyklustiden på håndteringsopgaver, hvor især høje hastigheder og lange transportdistancer er afgørende.

Konceptet med kabeldrevne robotter er innovativt inden for automation af logistikopgaver, også når kravene til håndteringen er høj. Belastningsevnen på kabelrobotsystemer er desuden langt højere end standardrobotter samtidigt med at arbejdsområdet bliver bedre udnyttet.

Kabelrobotter er konstrueret modulært, som gør dem fleksible at opsætte og er samtidigt energivenlige i drift.

Fraunhofer IPA har specialiseret sig i kabelrobotter i flere år og er eksperter i udvikling og implementering af kabelrobotteknologier, der er fleksible, hurtige og kan klare tunge løft.

Kabelrobotteknologien kan med fordel bruges i fx byggebranchen, hvor man flytter tunge emner rundt på byggepladsen og ofte skal emnerne kobles sammen. Kabelrobotter kan også anvendes i fx affaldssorteringsbranchen, som et led i en automatiseret affaldssortering, hvor der er behov for at flytte forskellige varierende emner.

Ydelser
Herunder et udvalg af ydelser vi kan tilbyde i samarbejde med Fraunhofer IPA og deres unikke viden om kabelrobot-løsninger:

  • Behov og løsningsmuligheder bliver identificeret i samarbejde med kunden. Forskellige koncepter med kabelrobotter demonstreres, for at vise hvordan de kan øge virksomhedens produktion
  • Design og simulering af konkrete håndteringsopgaver med kabelrobotter
  • Eksperimentering med forskellige setups, realisering og opstart i produktionsfaciliteterne

Læs mere om Fraunhofers kabelrobot-løsning her (på engelsk)