Kan tang blive til innovation?
Stort potentiale i tang
Ifølge de over 700 deltagere ved den 23. Internationale Tang Symposium (ISS 2019) i Korea, så er der ingen tvivl! Tang skal og bliver allerede nu brugt i høj grad i fødevareindustrien. Der er dog potentiale til endnu mere. I fremtiden forventes brugen i højere grad også at inkludere helbredsfremmende produkter, biobrændsel samt kosmetik. Ifølge de samlede eksperter er dette et vigtigt led i at gøre vores samfund mere bæredygtigt.
Nyt bioraffineringskoncept udløser tangens potentiale
Teknologisk Institut deltog i konferencens minisymposium og præsenterede et nyt bioraffineringskoncept, som er udviklet igennem EU-projekterne MacroCascade og Macrofuels. Det er fireårige Horizon H2020 projekter koordineret af Teknologisk Institut. Det nye koncept indebærer en optimeret og skalérbar fermenteringsproces til produktion af bioethanol fra sukkerpolymeren laminarin i tang. Herudover benyttes biomassen til at ekstrahere højværdikomponenter, såsom fucoidan samt at bruge den proteinholdige restmasse til dyrefoder, så biomassens værdi bliver fuldstændig udnyttet. Herved opnås en bæredygtig udnyttelse af hele tangbiomassen.
Næste stop - biobrændstof på tang
Næste skridt i projektet er at sende den første test-bil ud på vejene med biobrændstof lavet på tang! det forventes at ske senere i 2019.
Vil du høre mere om det nye bioraffineringskoncept, så tag fat i os.