Kan vi erstatte plastik med naturfibre?

Bodil Engberg Pallesen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 32 81.

Plasticfree world conference

Kan vi erstatte plastik med naturfibre?

En ny generation af avancerede bæredygtige materialer er nogle af de fremtidige muligheder. Emnet bliver et af fokusområderne ved Plastic Free World Conference, som løber af stablen i Frankfurt den 27.-28. juni 2019.

Forbruget af plast på verdensplan er enormt. Udfordringerne med fx plastemballager og -affald, som lander i naturen, er gigantiske, og selv i et velordnet land som Danmark finder vi plastrester i vores miljø, på trods af at vi indsamler affald og anvender det til varmeproduktion eller genbrug. Hvert år genereres ca. 600 kg affald pr. indbygger i Danmark, heraf smider hver dansker ca. 180 kg emballage ud, og en stor del udgør plastemballage (jf. Danmarks affaldsstatistik, Miljøstyrelsen). Det er med god grund, at vi oplever, at bæredygtighed og minimering af miljøbelastningen er en af ​​de stærkeste drivere blandt virksomheder i dag.

På Teknologisk Institut arbejder vi ud fra mange vinkler med at udvikle innovative løsninger til at fremme øget bæredygtighed og genanvendelse af råvarerne i tæt samarbejde med virksomheder. Fx med at erstatte plastikflasker med fiberflasker fra halm- eller træcellulose, 3D-formstøbte naturfiberstole som erstatning for plaststole og forskellige biologisk nedbrydelige fiberkompositter til fx jagtammunition, som forhåbentlig bliver virkelighed i nær fremtid.

Teknologisk Institut vil på konferencen holde indlæg og fortælle om nogle af de områder, vi arbejder med omkring bæredygtige materialer, som kan erstatte plastik både på den korte og den lange bane. Dette sker i sessionen: Exploring a new generation of advanced sustainable materials.

Information om programmet i Plastic Free World Conference samt tilmelding til konferencen sker på www.plasticfree-world.com.

Deltagere fra Teknologisk Institut kan opnå 200 EUR i rabat med henvisning til ”Speaker guests receive an extra €200 discount” - henvis til Bodil E. Pallesens indlæg ”Replacing plastic with natural fibers: the reality and the future”.

Stole

Billede: Stoleskaller fremstillet af naturfibre som hamp, ålegræs og affaldstræ. Fra MUDP-projekt ”Upcycling af biomaterialer” med bl.a. Advance Nonwoven og Teknologisk Institut, AgroTech.