Kedler i internationalt perspektiv til messen Progetto Fuoco

Morten Gottlieb Warming-Jespersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 27 97.

Progetto fuoco

Kedler i internationalt perspektiv til messen Progetto Fuoco

Prøvestationen for mindre Biobrændselskedler deltog i årets Progetto Fuoco i Verona i Italien d. 19-22. februar.

Progetto Fuoco er med sine 9 udstillingshaller en af Europas største messer for biomasse, forbrænding og tilbehør hertil. Årets messe bød på mere end 1000 virksomheder, der udstillede. Selv om messen har meget fokus på brændeovne, så var biomassekedlerne godt repræsenteret og dækkede flere haller med alt fra pillefyr, fliskedler og kedler til alternative brændsler.

Tyske og østrigske markeder er interessante

Prøvestationen havde god dialog med flere internationale kedelproducenter og flere af producenterne har øjnene rettet mod de tyske og østrigske markeder. På disse markeder forventes en stor udskiftning af oliefyr, i Tyskland ca. 5-600.000 kedler om året og i Østrig 5-600.000 kedler over 5-10 år. Derudover er USA også et marked som de internationale producenter har fokus på.

Teknologisk udvikling

Udover de ”traditionelle” pillefyr og fliskedler blev følgende produkter udstillet, som repræsenterer en teknologisk udvikling:

  • Kondenserende kedler
  • Kedler med strømproducerende enheder
  • Kedler med ESP og rensesystemer
  • Kombination af pillefyr og varmepumper

Kedler havde Ecodesign godkendelse

Alle udstillede produkter var godkendt efter Ecodesign. I 2018 da prøvestationen sidst var på Progetto Fuoco var billedet et andet, og en del var ikke klar til de nye Ecodesign krav gældende fra 2020.

Selv om der var en del fokus på nye markeder fremgik det også, at de eksisterende markeder var under pres.

Flere har varmepumper i sortimentet

I mange tilfælde havde producenterne både biomassekedler og varmepumper i deres sortiment. Dette er også en ændring i forhold til for 2 år siden.

Kontakt os gerne, hvis I vil vide mere om messen. Brug formularen til højre.