Klimavenlige og energieffektive køle- og varmepumpeinstallationer

Claus Schøn Poulsen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 25 14.

billedet viser fire beholdere med kølemidler

Klimavenlige og energieffektive køle- og varmepumpeinstallationer

Den 29. august 2017 blev temadagen "Klimavenlig og energieffektive køle- og varmepumpeinstallationer" afholdt. Temadagen gav først og fremmest et indblik i den aktuelle kølemiddelsituation i og uden for Danmark i relation til køle- og varmepumpeinstallationer og dernæst ny viden om mulighederne ved at konvertere HFC køleanlæg til et af alternativerne – naturlige kølemidler eller HFO kølemidler.

Udover indblikket i den aktuelle kølemiddelsituation fik deltagerne også mulighed for at få ny viden om muligheder for at energieffektivisere installationer i forbindelse med kølemiddelkonvertering, samt en opdatering af gældende regler og krav indenfor reguleringen på området.

Teknologisk Institut har gennem en resultatkontrakt (Green & Clean, Mere mad for mindre) udviklet en række værktøjer, som skal gøre det nemmere at kortlægge virksomheders muligheder, når de skal konvertere deres HFC køleanlæg til alternativerne i form af naturlige kølemidler eller HFO blends. Disse værktøjer, og hvordan muligheder og besparelsespotentialet ved konvertering kan synliggøres blev præsenteret og gennemgået på temadagen.

Deltagerne blev desuden introduceret til en guide, som kan hjælpe anlægsejere, der står for at skulle træffe den gode beslutning vedrørende valg af kølemiddel. Guiden er udarbejdet af Videncenter for Klimavenlige Kølemidler.

Slutteligt bød temadagen på et eksampel på hvordan de mange udfordringer håndteres hos en stor international varmepumpeproducent.

Temadagen blev afholdt af Miljøstyrelsens Videncenter for Klimavenlige Kølemidler i samarbejde med Teknologisk Institut og henvendte sig til alle, der har interesse for klimavenlige og energieffektive køle- og varmepumpeinstallationer.

Vil du vide mere?

Videnscenter for Klimavenlige kølemidler
Hvis du vil forøge din viden om klimavenlige kølemidler kan du besøge Miljøstyrelsens Videncenters hjemmeside.

Artikel - Når kølemiddelvalg og energieffektivisering går hånd i hånd
Af Claus Schøn Poulsen
Artiklen er udkommet på tværs af flere online platforme.

International konference
Den 8.-9. november afholdes den internationale konference Refrigeration in the supermarket sector, som fokuserer på energiudfordringer i supermarkedssektoren.