3 gode grunde til at lære PowerShell

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Hvad er PowerShell?

3 gode grunde til at lære PowerShell

2 min.

Kender du Windows PowerShell? Det kan være en god investering at have kompetencer inden for PowerShell på dit CV. Men hvad er PowerShell? Hvad bruges det til? Og hvorfor skal du lære det? I denne artikel giver dig 3 gode grunde til, hvorfor du skal lære at bruge PowerShell.

Hvad er PowerShell?

Windows PowerShell er en kommandolinjegrænseflade. Windows PowerShell er ét fælles værktøj til at automatisere og administrere Microsoft/Linux & MAC operativsystemer og Server Applikationer.

Hvad kan du bruge PowerShell til?

Microsoft har designet Windows PowerShell som et værktøj, der hjælper dig med at automatisere og hurtigt løse mange ’kedelige’ administrationsopgaver. Du kan f.eks. oprette dynamiske distributionsgrupper, oprette eller opdatere mange brugerkonti samtidig og oprette scripts til automatiserede løsninger. Har man f.eks. en web server, der ikke må have mere end 1 ms respons tid, så fortæller man DSC (Desire State Config) det, og den vil selv lave config så dette overholdes, hvis dette ikke kan overholdes, kan den komme med input til hvad man skal gøre. PowerShell kan fx bruges til at vise alle installerede USB-enheder på en eller flere computere i et netværk. Indstil en tidskrævende opgave til at køre i baggrunden, mens du laver andet arbejde.

3 grunde til at lære PowerShell

grafik

1. De fleste Microsoft-produkter benytter det

Næsten alle de serverprodukter som Microsoft/Linux og MAC producerer, kan styres via PowerShell. Fra et administrativt synspunkt betyder det, at hvis du bliver dygtig i PowerShell, vil du have det færdighedssæt, der er nødvendigt for at styre de fleste af Microsofts produkter.

2. Det kan gøre dit liv lettere

Ved at bruge kommandolinjen kan du gøre dit liv lettere. Hvis du fx skal opdatere en Active Directory-attribut for tusinde af brugere. Udførelse af opgaven manuelt vil sandsynligvis tage timer at fuldføre, men ved hjælp af PowerShell kan du fuldføre opgaven ved hjælp af en enkelt kode.

3. Microsofts certificeringer indeholder ofte spørgsmål inden for PowerShell

Microsoft har tilføjet PowerShell-specifikke spørgsmål til mange af sine certificeringer inden for Windows Server, Exchange Server, SharePoint Server, SQL Server, System Server mm.

 

Vil du lære mere om PowerShell?

Hos Teknologisk Institut udbyder vi kurser i PowerShell, hvor vi giver dig den nødvendige viden og færdigheder til at bruge Windows PowerShell til at administrere og automatisere opgaver af Windows-baserede servere. Dette omfatter SQL Server, SharePoint Server, System Center, Exchange Server, Windows Client, Windows Server m.m.

For at komme videre med PowerShell, er det vigtigt at forstå opbygningen, og det er vi opmærksom på ved vores kurser. Du lærer desuden, hvordan du identificerer og opbygger scripts til gentagne opgaver og generering af rapporter.