5 fordele ved SQL Server

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Kurser i SQL Server

5 fordele ved SQL Server

2 min.

Du har sikkert hørt om det populære datasystem SQL server før. Men hvad er SQL server? Og hvorfor skal du bruge det i dit arbejde? I denne artikel går vi i dybden med Microsofts SQL server, og vi giver dig 5 fordele ved databasesystemet.

Hvad er SQL Server?

SQL Server er Microsofts relationelle databasesystem til lagring af strukturerede data. SQL Server har samme formål og funktion som mange andre databasesystemer, altså at gemme en stor mængde data, så du senere kan tilgå præcis de data, du behøver information omkring.

Sproget SQL er en standard, som anvendes af mange forskellige databasesystemer. SQL Server vil typisk blive anvendt til opgaver på lige fod med databasesystemer som f.eks. Oracle eller DB2.


Fordelene ved SQL Server

SQL Server tilbyder mange af de fordele, som også findes i andre typer af databasesystemer.

Kort fortalt, er nogle af fordelene:

1. SQL

SQL Server anvender SQL sproget. Mange af de funktionaliteter, som er defineret i SQL standarden er også med i SQL Servers version af sproget. Ud over de gængse muligheder som oprettelse af tabeller, views, triggers, mm., samt manipulation af data, er det også muligt at arbejde med temporale data, graf data og hierarkiske data.

Når der arbejdes med data er performance en vigtig parameter. SQL Server giver mulighed for at definere forskellige typer af index for at opnå den ønskede hastighed.

2. Sikkerhed

SQL Server indeholder en sikkerhedsmodel, hvor det er muligt at sikre adgang til data på et detaljeret niveau. Sikkerheden kan styres på tværs af alle typer af databaseobjekter, herunder tabeller, views, procedurer mm. for at give fuldstændig informationssikkerhed. Men det er også muligt at sikre data ned på de enkelte informationer i en tabel.

Med sikkerhed tænkes også på mulighed for at undgå tab af data. SQL Server logger alle ændringer og ved nedbrud, kan data derfor genskabes.

3. Skalerbarhed

SQL Server er en skalerbar database-platform, der er i stand til at administrere store mængder af data, uden at gå på kompromis med ydeevnen. Det gør det muligt for organisationer at implementere SQL Server-databaser, og vide at SQL Server kan fortsætte med at levere en optimal ydeevne fremadrettet, selv når deres behov og virksomheder vokser.
 


4. Business Intelligence

SQL Server Standard og Enterprise Editions kommer med omfattende Business Intelligence-muligheder via SQL Server Analysis Services (SSAS). Man kan udvikle analytiske modeller for at nedbryde forretningsinformation til at give forretningsmæssige indsigt. 

SQL Server leveres også med SQL Server Reporting Services, som gør det muligt for organisationer at få adgang til forretningskritisk information i hele organisationen i form af rapporter. I nyere versioner af SQL Server er PowerPivot og Power BI blevet tilføjet for at give brugere et andet kendt redskab til analyse af data.

5. Integration

SQL Server indeholder derudover et integrationsværktøj, der hedder SQL Server Integration Services (SSIS), som fx kan bruges til at migrere data til og fra andre databasesystemer som f.eks. Oracle, DB2, MySql, Paradox, Microsoft Access mv.
Sammen med Integration Services findes også produkterne Master Data Service og Data Quality Service.

grafik

 

Vil du vide mere? 

Vil du lære mere om SQL Server? Teknologisk Institut udbyder en lang række kurser inden for Microsoft SQL Server. Du kan deltage på kurser i, hvordan en SQL Server administreres samt kurser for udviklere, som skal definere og anvende en SQL Server database.