7 tips til brug af PRINCE2®-metoden

Gitte  Pedersen

Jeg er din kontaktperson

Skriv til mig

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 10 88.

PRINCE2 - LOGO

7 tips til brug af PRINCE2®-metoden

2 min.

PRINCE2® er en internationalt anerkendt metode til styring af projekter. Metoden fokuserer på projektets styring, og den støtter såvel projektleder som ledelse og styregruppe, idet ledelsen aktivt involveres i projektets styring.

Metodens styrker er bl.a. veldefinerede roller og ansvar, produktbaseret planlægning, styring af kvalitet, brug af Business Case og aktiv styring af risici og ændringer.

 

Få her 7 råd til brugen af PRINCE2®-metoden:

  1. Tilpas brugen af metoden for hvert projekt, for hver fase, for hvert trin og for hvert element i projektet
  2. Skab en god fælles opfattelse af styringsudfordringerne i projektet mellem projektleder, styregruppe og virksomhedens ledelse
  3. PRINCE2-metoden kan hjælpe dig med at tilføre meget eller lidt styring. Fastlæg behovet for styring i et samarbejde mellem projektleder og styregruppe
  4. Revurdér projektet mindst ved hver faseovergang. Revurder ikke mindst styringsniveauet.
  5. Respektér PRINCE2-metodens 7 principper
  6. Gennemtænk og skab med omhyggelighed og med udgangspunkt i PRINCE2s ledelsesprodukter kun de skabeloner, der er behov for i projektet. Eller som er standard i virksomheden.
  7. Husk at PRINCE2 ikke omfatter lederskab og ikke erstatter manglende kompetencer i projektets ledelse

Kilde: De gode råd er skrevet af John Hunderup. John er den første godkendte danske underviser i metoden, og har opbygget Danmarks højeste og mest anerkendte spidskompetence i anvendelse, kompetenceudvikling og praktisk brug af PRINCE2®-metoden.

Vil du vide mere?

PRINCE2® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.