Kurser

1 dags kursus

Bestemmelse af sikkerhedsfaktor af stinkskabe ved brug af sporgas

25. januar 2022 Taastrup
24. november 2022 Taastrup
DKK  4.000
ekskl. moms
Nr. 90483 A

Kan du verificere stinkskabes sikkerhedsfaktor via sporgasmålinger efter Stinkskabsnormen DS 457? Det kan du, når du har deltaget på dette koncentrerede specialkursus.

I laboratorier er der ofte krav til, at stinkskabes sikkerhedsfaktor verificeres via sporgasmålinger. På dette kursus lærer du selv at udføre sporgasmålinger til at bestemme et stinkskabs sikkerhedsfaktor.

I 2004 blev den gamle stinkskabsnorm DS457 erstattet af den nye standard DS/EN 14175, som er gældende for hele EU. Som en del af den nye standard typetestes stinkskabene på prøveinstitutter, inden de sendes ud til de enkelte laboratorier. Dette er dog ingen garanti for, at stinkskabet fungerer optimalt i det enkelte laboratorium i forhold til de andre installationer samt rummets geometri, som kan forringe stinkskabets sikkerhedsfaktor.

Arbejdstilsynet har i deres AT-vejledning A.1.1 fastholdt, at stinkskabes udsugningseffektivitet skal bestemmes ved sporgasanalyse. Dette bevirker, at hvis en tekniker vil følge AT-vejledningen, skal der udføres sporgastest, hvorfor DS457 stadig er gældende ude i praksis. Der stilles således krav til at ventilationsfirmaers ansatte kan udføre sporgasmålinger efter den udgåede stinkskabsnorm.

Dette kursus har særligt fokus på, at du bliver i stand til selv at kunne udføre målinger med sporgas på eksisterende stinkskabe, så du kan bestemme sikkerhedsfaktoren i det enkelte stinkskab i forskellige laboratoriemiljøer. Derudover vil stinkskabes optimale geometri, indretning af laboratorie samt god laboratoriepraksis blive gennemgået - viden som kan bruges til videre vejledning af jeres kunder.

Deltagerprofil

Dette kursus er for dig, der skal arbejde med vedligeholdelse og test af stinkskabe i laboratoriemiljøer. Du er for eksempel ansat i et ventilationsfirma.

Udbytte

  • Du får metoder til at kunne bestemme sikkerhedsfaktoren i enkelte stinkskabe i forskellige laboratoriemiljøer
  • Du får viden til at kunne vurdere muligheder for optimering af stinkskabe
  • Du lærer at udføre praktiske målinger, som har til formål at vurdere stinkskabet

Indhold

  • Testmetoder iht. DS457 og DS/EN14175
  • Praktiske øvelser
  • Opstilling af måleudstyr og sikring af måleområde
  • Målinger med sporgas
  • Bestemmelse af sikkerhedsfaktoren
  • Funktionskrav
24535
24826
Underviser

Erik Hvirgel Hansen

På kurset underviser seniorspecialist Erik Hvirgel Hansen, der har mange års erfaring inden for procesventilation. Erik har udviklet og afholdt en række undervisningsforløb omhandlende ventilation. Erik Hvirgel er ansat i centret for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut.

Underviser

Amalie Gunner

Amalie Gunner er kursusansvarlig og civilingeniør i Center for Energieffektivisering og Ventilation på Teknologisk Institut. Hun arbejder ligeledes med ventilation, indeklima samt energieffektivisering.

Vælg dato

Taastrup
25. januar 2022
Taastrup
24. november 2022

Få ny inspiration til din kompetence­udvikling

Unikke tilbud, relevante artikler og nyt om vores kurser og uddannelser.

Indtast venligst et validt navn
Tilmelder nyhedsbrev
Tak for din tilmelding
Teknisk fejl

Der er desværre en systemfejl på nuværende tidspunkt. Du kan alternativt skrive en mail til data@teknologisk.dk