Derfor bør du tage en efteruddannelse

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Få gode råd til din efteruddannelse

Derfor bør du tage en efteruddannelse

2 min.

Der er flere gode grunde til at efteruddanne sig og optimere din fagligeprofil. 

Efteruddannelse er både afgørende for, at du kan tilføre din organisation ny viden og bidrage til en bæredygtig udvikling, men også for at styrke din forandringsevne, markedsværdi og beskæftigelsesmuligheder i fremtiden.

Hvis du overvejer at udvikle dine kompetencer gennem efteruddannelse, bør du læse med her: 

Hvorfor skal du efteruddanne dig?

Her er gode argumenter for, hvorfor du skal efteruddanne dig: 

  • Du styrker din markedsværdi

Når du efteruddanner dig, styrker du din markedsværdi. Det gør dig langt mere attraktiv, og du står i en god posion ift. potentielle forfremmelser. 

  • Du styrker dine muligheder for at få mere i løn

Ved at tage en efteruddannelse står du stærkere i en lønforhandling, da du kan argumentere for, at du har udviklet dine kompetencer gennem efteruddannelse. Efteruddanelse kan derfor være en mulighed for at få mere i løn. 

  • Du udvikler dig i takt med forandringerne i din organisation, så du kan gøre dit arbejde bedst muligt

Når du tager en efteruddannelse, så kan du udvikle dig i takt med din organisation. Det gør, at du leverer bedre, og har fået en anden forståelse, for eksempelvis tilgange og specifikationer, gennem din kompetenceudvikling. Du booster altså din karriere og fagligeprofil. 

  • Du øger dine muligheder for at få nyt arbejde, hvis du en dag f.eks. skulle ønske at skifte stilling eller branche.

Ved at efteruddane dig øger du dine muligheder for at få nyt job, da dit CV vil se mere atttraktivt ud ift. andre uden efteruddannelse. Ved jobsamtaler kan du også argumentere for, hvorfor du er den rigtige til jobbet, da du har specialiceret dig gennem efteruddannelse. 


5 gode råd til, hvordan du får din leder til at efteruddanne dig

Men hvordan får du din leder til at forstå, at din udvikling ikke kun sker på jobbet, men at din markedsværdi med fordel kan styrkes gennem uddannelse og kurser?

Disse 5 tips kan hjælpe dig med at få din leder til at godkende og betale din efteruddannelse: 

grafik

  • Brug din MUS

Tænk din MUS (medarbejderudviklingssamtale) som en forhandlingssituation, hvor omdrejningspunktet er din udvikling. Det er her du kan foreslå specifikke efteruddannelser og/eller kurser der ligger i forlængelse af de udviklingspunkter I diskuterer under samtalen. 

  • Hvordan skaber din efteruddannelse værdi for virksomheden?

Kom med konkrete indspark til, hvordan din faglige udvikling kan bidrage positivt til både virksomhedens og din performance. 

  • Fremhæv dine resultater

Fremhæv dine resultater og succeser - desværre er det ikke altid, at lederen har indsigt i dine resultater og succeser. Og fremhæv hvordan disse kan blive endnu bedre, hvis du får øget dine kompetencer med efteruddannelse. 

  • Gør det så let som muligt for din leder

Sæt dig i din leders sted og kom med konkrete forslag til din efteruddannelse. Find på gode argumenter, og vær på forkant med eventuelle spørgsmål din leder har.

  • Hvad hvis det bliver et nej?

Vær ikke bange for et nej - spørg ind til, hvad nejet drejer sig om, da det kan åbne samtalen og give nye muligheder for alligevel at få en forhandling i gang.

Vil du vide mere? 

Se vores store udvalg i kurser, uddannelser, konferencer, webinarer osv. her, og find det som passer bedst til dig og dine behov: