Derfor skal du lære Python

Kursusadministration

Kontakt os

Indtast venligst et validt navn
Eller dit telefonnummer
Sender besked
Tak for din besked
Vi beklager

På grund af en teknisk fejl kan din henvendelse desværre ikke modtages i øjeblikket. Du er velkommen til at skrive en mail til Send e-mail eller ringe til +45 72 20 30 00.

Billede af Python Logo

Derfor skal du lære Python

2 min.
Python er et af de hurtigst voksende programmeringssprog og er populært blandt både nybegyndere og garvede programmører. Mange store virksomheder benytter sig af Python, og flere kommer til. Karrieremæssigt giver det derfor god mening at lære, da det vil skabe nye muligheder både på din nuværende, men også fremtidige arbejdsplads. 

Men hvorfor er Python så populært? Her er tre gode grunde til, hvorfor Python er det mest fremadstormende sprog på programmeringsscenen.  

1. Enkel syntax og nemt at læse

Python er lettere at læse og skrive end mange andre programmeringssprog. Syntaxen er enkel, og koden minder om engelske sætninger. Det gør, at Python er nem at gå til, og du når hurtigt fra idé til prototype. Er du nybegynder, er Python et oplagt sprog at starte med.

2. Stort og stærkt fællesskab 

Indimellem har du brug for hjælp for at komme videre – det gælder erfarne programmører såvel som nybegyndere. Python er et open source-programmeringssprog med et stort og stærkt fællesskab, der er kendt for at have en meget aktiv brugerskare. Når problemerne opstår, er der derfor hjælp at hente! 

3. Fleksibelt og med omfattende biblioteker 

Python er platformsuafhængigt og arbejder nemt sammen med andre programmeringssprog. Sproget har ikke strenge regler for, hvordan du opbygger funktioner og løser problemer, og du har masser af gratis open source-frameworks og software til rådighed samt et omfattende antal biblioteker. 

Alt dette gør Python meget fleksibel og åbner op for mange anvendelsesmuligheder. 

Vidste du at…

Python er udviklet og skrevet af den hollandske programmør Guido Van Rossum. Arbejdet på Python gik i gang i slut 1980’erne og startede som et hobbyprojekt, da Guido manglede noget at tage sig til over julen. 
Inspirationen til navnet kommer fra BBC’s kendte tv-show Monthy Python’s Flying Circus, som Guido er stor fan af. 

Guido var ansat hos Google fra 2005 til 2012, hvor han fortsatte med at videreudvikle sproget. Den kendte programmør har gennem karrieren også været forbi Dropbox og Microsoft.

Vil du vide mere?

Hos Teknologisk Institut tilbyder vi forskellige kurser i Python. Vi har kurser til dig, der gerne vil have en introduktion, men også til dig, der gerne vil dykke længere ned i de mere avancerede funktioner. 

Lær bl.a. at anvende Python i forbindelse med Data Science og udforsk Machine Learning og Deep Learning. Vores kurser foregår både fysisk, online og virtuelt, så du kan vælge det, der passer dig bedst!